Невелика квартира: як зробити собі б'юті-куточок

Маленька квартира залишає господарям мало варіантів для організації особистого простору. Адже, незважаючи на згуртованість сім'ї, в домі у кожного повинен бути свій куточок – тиха гавань, де можна відсторонитися від зовнішньої суєти і справ і зануритися в свої думки і мрії. Для чоловіків таке місце – міні-кабінет або майстерня, де вони можуть зайнятися чоловічими справами або просто усамітнитися, розслабитися. Для жінок – куточок краси. Там вони можуть не тільки скинути з себе вантаж повсякденної рутини і привести в порядок обличчя, волосся, нігті... Задумливо дивлячись у дзеркало, жінки зможуть подумати і помріяти, привести в порядок не тільки свою зовнішність, але і душу. Як же бути, якщо у вас невелика квартира? Як правильно розділити простір, щоб залишилося місце для б'юті-кутника?

Крок 1. Вибираємо меблі

Для початку слід зрозуміти, як буде виглядати ваш куточок краси. Він повинен гармоніювати із загальним інтер'єром кімнати або являти собою окрему зону? Буде це трюмо, комод, спеціальний столик або ж вам вистачить полки на письмовому столі-офісі? При «розумному» дизайні і зонування кімнати б'юті-куточок можна перетворити у відокремлену зону. Розмежувавши кімнату, відповідно з основним мотивом і стилем обстановки замовити відповідну меблі, яка буде відповідати вимогам б'юті-куточка.

Крок 2. Вибираємо зону

Для жіночого куточка необхідне хороше освітлення, тому раціонально буде розташувати біля вікна в основній кімнаті. Якщо ж це з певних причин неможливо, виділіть місце для нього де-небудь в глибині кімнати. А в якості освітлення можна використовувати софіти, прикріплені до настінного дзеркала над комодом або жіночим столиком.

Невелика квартира: як зробити собі б'юті-куточок

Якщо обстановка основний кімнати не дозволяє організувати б'юті-куточок, то можна обійтися і кількома полками до ванної. Звичайно, це не завжди зручно. Але якщо інших варіантів немає, то ванна кімната самий оптимальний варіант. При роздільному санвузлі це виглядає особливо вигідно. До того ж, полиці у ванній недоступному для дітей та сторонніх очей. Ваші секрети краси залишаться нерозкритими. Та й вода завжди буде під рукою.

Невелика квартира: як зробити собі б'юті-куточок

Крок 3. Облаштовуємо б'юті-куточок

Б'юті-куточок може вміщати в себе багате розмаїття косметичних засобів і «примочок». Якщо у вас є маленькі діти, то раціонально було б всякі мудрі речі приховати від цікавих рук. Якщо у вас комод, то проблема вирішується сама собою. Шухляди при необхідності можна закривати на ключ. Якщо у вас столик з поличками, то намагайтеся майданчик перед дзеркалом не навантажувати косметичними дрібницями, а зібрати їх в спеціальні коробочки або баночки і підняти на полиці.

Якщо ви вирішили свій б'юті-куточок зробити на замовлення, попросіть майстра сконструювати спеціальні ящики, розділені на зони для косметичних пензлів, прикрас, гребінців і т. д. Це не тільки захистить вашу косметику від непосидючих дітей, але і є зручним для вашого використання і візуально розширить простір.

Текст: Катерина Пчільників





Яндекс.Метрика