Скандинавський стиль в інтер'єрі

Скандинавський інтер'єр – це стриманість і природність, повна відсутність розкоші і пишності. Якщо ви прихильник спокійного, теплою, воістину домашньої обстановки, то цей стиль стане для вас відмінним рішенням.

Скандинавський стиль відрізняють:

- прості, плавні форми і чіткі лінії;

- сувора функціональність;

- близькість до природи і природність.

Для нього характерні правильні, світлі, досить просторі приміщення, обставлені самими необхідними предметами меблів і мінімальною кількістю аксесуарів. В оформленні застосовуються натуральні матеріали і тканини – міцні сорти дерева, камінь, метал, скло, текстиль, кераміка. Колірна гамма представлена світлими, холодними кольорами, наприклад, білим, блідо-блакитним. Але щоб зробити приміщення комфортним, застосовують теплі кольори пастельних відтінків, наприклад, світло-жовтих. А щоб інтер'єр не здавався нудним і млявим, робляться акценти у вигляді додаткових аксесуарів яскравих забарвлень: текстиль, світильники.

Скандинавський стиль в інтер'єрі

Для інтер'єру в скандинавському стилі властиво прекрасне освітлення, яке створюється великими вікнами і наявністю великої кількості скляних деталей. Це робить приміщення просторіше і світліше. Штори, як правило, лляні і бавовняні, колір яких співпадає з колірною гамою інтер'єру. Вони повинні бути легкими і доглянутим. Рами на вікнах дерев'яні, виконані зі світлої деревини, пофарбованої світлими фарбами. Створити прекрасне штучне освітлення допоможуть масивні люстри і всілякі світильники.

Скандинавський стиль в інтер'єрі

Стіни, як правило, пофарбовані або оброблені панелями з дерева. Доречно буде використання шпалер під фарбування. Для підлоги підійде ламінат, паркетна або дерев'яні дошки. Для прикраси часто використовується килим. Стеля – традиційний, пофарбований у білий колір.

Скандинавський стиль в інтер'єрі

Скандинавська меблі відрізняється функціональністю і практичністю. Форми дуже прості. Дивани і крісла розкладні, з безліччю ящиків для білизни, столи з полицями. Меблі не декорована, але часто пофарбована світлою фарбою і покрита лаком. Доречна плетені меблі або виготовлена з пластику та скла. Для оббивки найчастіше застосовуються лляні однотонні тканини, але дуже виразні і яскраві. Текстиль представлений характерними для скандинавських країн візерунками та малюнками – клітинами, смужками, традиційними сніжинками, ялинками, оленями і зигзагами.

Скандинавський стиль в інтер'єрі

Незамінним елементом скандинавського стилю в інтер'єрі вважається керамічна піч, яка може бути розташована в будь-якій кімнаті. Аксесуарів, як правило, у скандинавському інтер'єрі використовується дуже мало. Найчастіше тут можна зустріти скляні вази, фотографії членів сім'ї, олійні картини, великі дзеркала.

Скандинавський стиль в інтер'єрі

Скандинавський стиль додасть вашому інтер'єру натуральної простоти і природності, наповнить атмосферою родинного затишку і тепла.





Яндекс.Метрика