Репетиція світової прем'єри опери «Франциск» у Великому викликала бурю овацій

12 та 13 вересня у Великому театрі відбудеться довгоочікувана прем'єра опери «Франциск», композитором якої є російський композитор Сергій Невський. Ім'я сорокарічного майстри добре знане в Європі, Невський не раз створював музичні твори на замовлення відомих оперних будинків світу.

Російським шанувальникам мистецтва представляється шанс вперше познайомитися з талантом популярного співвітчизника на прикладі його нової роботи «Франциск».

Генеральна репетиція опери проходила напередодні при повному аншлагу, зал Великого театру був заповнений вщерть. Основна частина публіки – молодь, однак тут же можна було зустріти чимало професіоналів, наприклад, композиторів Андрія Семенова Володимира Мартинова.

Репетиція вистави «Франциск» тривала близько години. Представлення розпочалося ще в гардеробі і фойє, де гостей зустрічали музиканти і учасники опери. Плавно і природно дійство перемістилося на сцену, глядачі зайняли свої місця в затишних кріслах залу Великого театру.

Роботу Сергія Невського і його колег не можна назвати тривіальним, вона являє собою елемент новаторського мистецтва, який був продемонстрований в рамках дії «Лабораторії сучасної опери», заснованої на базі головного театру Росії молодим режисером Василем Бархатовым. В рамках даного проекту було вирішено дати можливість реалізувати самі сміливі та неординарні творчі рішення молодим талантам, а також залучити в театр молодь.

Опера «Франциск» завоювала прихильність публіки, учасники вистави після завершення важливого дійства були зустрінуті оваціями. Головні партії виконували контратенор Деніел Кітінг-Робертс (Англія) та співачка Наталія Пшеничникова (Росія).

Нагадаємо, світова прем'єра опери «Франциск» відбудеться 12 і 13 вересня у Великому театрі.

У США знайдена картина Пікассо вартістю 35 мільйонів доларів

Представники аукціонного будинку guernsey's планують виручити за картину Пабло Пікассо, помилково зберігалася в підвалах одного з американських музеїв близько п'ятдесяти років і знайдену в серпні поточного року, близько 35 мільйонів доларів...

Співробітники Музею образотворчих мистецтв, історії та науки Эвансвилла, розташованого в американському штаті Індіана, були шоковані сенсаційною новиною про те, що в їх запасниках зберігається оригінал картини Пабло Пікассо під назвою «Сидяча жінка в червоному капелюсі».

У середині XX століття полотно музею підніс у дар промисловий дизайнер Раймонд Лоуі, однак, співробітник установи помилково «зробив» автором світового шедевра не знаменитого художника, а неіснуючого з прізвищем Gemmaux. Казус полягав у тому, що словом «gemmaux» називали вітражну техніку, в якій Пабло Пікассо написав близько п'яти десятків картин.

Виявити непрощенну помилку вдалося з допомогою експерта аукціонного дому guernsey's, який досліджував роботи, написані в стилі gemmaux, і знайшов у запасниках цінну картину.

Дослідження полотна дозволило визначити його приблизну вартість – близько 30-40 мільйонів доларів. В даний час музей, якому належить полотно не в змозі створити безпечні умови для зберігання світового шедевру, такі заходи вимагають занадто великих фінансових витрат, яких в установи немає.

До того моменту, поки не відбудеться аукціон і у картини Пабло Пікассо «Сидяча жінка в червоному капелюсі» не з'явиться новий господар, полотно виставлятися не буде.

Названі 5 пісень найбільш часто згадуваних в літературі

Англомовний інтернет-порталу Small Demons взяв собі за мету з'ясувати, яка пісня найчастіше згадується в літературі. У рейтинг увійшли болючіше сімдесяти пісень. Після чергових підрахунків всіх назв треків, які зустрічаються у мистецьких шедеврах, його представники заявили, що лідируючі позиції беззастережно посідає пісня «Hey Jude» групи The Beatles. За їх словами, цю пісню згадали п'ятдесяти п'яти книгах. На неї зробили відсилання такі відомі автори, як Стівен Кінг у своєму романі «Вовки Кальві», Харукі Муракамі у творі «Норвезький ліс», Джон Апдайк в літературному шедеврі «Загробне життя».

Друге місце в рейтингу займає відома пісня Елвіса Преслі "Heartbreak Hotel". Вона згадана п'ятдесят один раз в різних творах. Посилаються на неї Стіг Ларссон у своєму шедеврі «Дівчина з татуюванням дракона», Іен Макьюен в романі «Невинний» і багато інші відомі письменники.

Третій часто вспоминаемой в літературі композицією стала пісня рок-гурту Led Zeppelin "Stairway to Heaven" (про неї згадано в сорока шести книгах), четверта позиція відведена композиції "Danсing Queen", яку виконала група Abba (відсилання на пісню є в сорока одному творі). У п'ятірці рейтингу останнє місце посіла композиція "Blue Suede Shoes". Про знаменитої пісні Карла Чи Перкінса нагадали тридцять дев'ять творів. Перша двадцятка рентинга Small Demons переповнена піснями популярної групи The Beatles. У літературі були зроблені посилання на"Strawberry Fields Forever", "Lucy In The Sky With Diamonds", "I Want To Hold Your Hand", "Eleanor Rigby", і "Strawberry Fields Forever".

Головне завдання порталу Small Demons - це дослідження, спрямовані на підрахунки частоти згадувань різноманітних речей в літературних творах. Вони можуть підраховувати частоту згадок назв фільмів, будинків, міст і багато чого іншого.

Найбільша виставка голлівудських костюмів відкривається в Лондоні

В цю суботу в музеї Лондона Вікторії і Альберта відкривається виставка «Голлівудський костюм», яка зібрала 130 відомих дизайнерських ідей в кіно. Серед таких ідей є і чорне сукню Одрі Хепберн з «Сніданку у Тіффані» і наряд з штор Вів'єн Лі з образу Скарлетт о'хари. Цю виставку в Лондоні присвятили не тільки плаття, але і самого процесу їх створення і роботи з героями кінофільмів, а так само ролі костюмерів в їх житті.

Протягом п'яти років велася підготовка експозиції та збір костюмів. Основною частиною у виставці стала колекція Британського інституту кіно BFI. Буквально за кілька днів BFI передав музею близько 700 костюмів і тепер, ця колекція переходить в руки музею. Куратор Дебора Надулман-Лендіс у переддень відкриття даної виставки попросила не сприймати костюми історію моди кінематографа, так як мода і дизайн костюмів – абсолютно різні речі.

Всю експозицію організатори розділили на 3 частини 3 зали:

Перший зал назвали «Дія перша: деконструкція» в якому куратори говорять про всій важливості роботи дизайнерів і художників по костюмах і про те, при яких умовах ведеться дослідницька робота. Тут же розглядаються відомі пошиття сукні Джеймса Эчинсона з кінофільму «Останній імператор» або костюми героїв кінофільму «Сімейка Аддамсів».

Другий зал під назвою «Другий акт: діалог» зроблений у формі відеобесіди режисерів, різних акторів і художників по костюмах. У ньому розповідається про процес обговорення зовнішностей різних героїв. Наприклад в експозиції фільму «Птахи» Альфреда Хічкока йдеться про історію її створення образів і т. д.

В останньому залі «Третій акт: фінал» представлені десятки найвідоміших костюмів історії кіно. Над цими костюмами повішені екрани з портретами акторів у цих знаменитих образах. В цьому залі можна побачити навіть новий костюм Бетмена з фільму «Темний лицар: відродження легенди».

У цій виставці кожен експонат розповідає свою велику історію в області кінематографа. Виставка стала великою і значущою подією у всій історії кіно.

У Парку Горького з'явився свій власний шрифт і словник

Проект по розробці нового логотипу і фірмового стилю для Парку Горького в Москві був доручений однією з кращих дизайнерських студій Артемія Лебедєва, яка виправдала всі очікування.

Тепер виконаний у чорно-білому кольорі логотип парку привертає до себе увагу своєю незвичністю і глибоким змістом. На загальному тлі нового логотипу істотно виділяється літера «к», в якій проявляється профіль птиці. Як заявив арт-директор парку Михайло Ганнушкин, таке перетворення логотипу дає можливість всім зрозуміти, що з одного боку Парк Горького – це важливий туристичний та міський центр, а з іншого боку - це відмінне місце для відпочинку, творчості та розваг.

ЗМІ повідомляють, що студія вибрала самий оптимальний варіант логотипу з десяти розроблених. Він відрізнявся своєю креативністю, незвичністю і творчим підходом.

Крім логотипу, дизайнстудия Лебедєва внесла певні корективи і в офіційний стиль московського Парку Горького. Спеціально розроблений шрифт і «буквар» стали головними атрибутами парку. Всі слова, які можна зустріти в парку, тепер містять спеціальну букву з символом, що відображає його зміст. Так, наприклад, слово «Роздягальні» містить букву «е», виконану у вигляді вішалки, а слово «каток» - «до», до якої прироблені ковзани. Офіційний буквар парку Горького містить у собі 173 знака: спеціальні літери, цифри і лігатури. Вивчити нові букви і скласти слова з них можна на головній сторінці оновленого сайту московського Парку Горького.

Нагадаємо, що з 2011 року Парк Горького був повністю оновлений. У ньому немає вже тих атракціонів і розваг, які багатьом набридли, а вхід в парк став абсолютно безкоштовним. В цьому році, влітку, адміністрацією Парку Горького був проведений тендер на розробку основних концепцій розвитку парку, в якому перемогло британське бюро LDA Design - компанія, яка відповідала за розробку і втілення в реальність проекту, спрямованого на створення Олімпійського парку в Лондоні.





Яндекс.Метрика