Домінування в сім'ї: різновиди та наслідки

Як співається в одній не дуже глибокої радянській пісні: «Люди зустрічаються, люди закохуються, одружуються...». На останньому етапі все попереднє перекреслюється, і людина вступає в нову фазу свого життя: спільний побут з іншою людиною. І ось тоді починається, як кажуть, притирання характерів, а в деяких випадках і перетягування ковдри. Саме тоді стає ясно, хто лідер, а хто готовий миритися з лідерством. Коли лідер чоловік, це практично завжди зрозуміло. Це закладено в людській природі. Не варто цьому опиратися, гордовито заперечуючи, що всі люди рівні. Рівність підлоги – винахід феміністок, яке вони проштовхують скрізь і всюди, переконуючи себе в тому, що їх точка зору дійсно приносить їм самоповагу і щастя.

Більшість чоловіків сильніше нас. Вони генетично схильні до домінування, вони його хочуть і вимагають. Це можна зрозуміти, прийняти складніше, але теж можна. Але що робити, коли ні зрозуміти, ні прийняти цього не виходить? Коли почуття протиріччя, навіть на зло собі повторює: «Я не підкорюся! Буде тільки так, як я сама вирішу! ». Коли в такі відносини потрапляють два сильних людини, шлюб, безумовно, розпадеться. А от коли жінка сильніша за чоловіка (або чоловік дозволяє їй так думати), шлюб може бути досить щасливим.

Ми не говоримо про випадки, коли чоловік – забите істота при лихій толстухе-дружині, яка зневажає ним як хоче, зриваючись на крик з приводу. Ми говоримо про повноцінній сім'ї, де люди, гідні один одного, самодостатні і реалізувалися в соціальному житті, прийняли ті ролі, які продиктувала їм не тільки власна натура, але і сприйняття життя. У такій родині дружина вирішує більшість питань: поїздки, подарунки, навчання і виховання дітей. Чоловік тільки підпорядковується і виконує те, про що його просять. Щоправда, поступово він звик, що за нього вирішуються практично всі питання, на прохання зробити що-небудь відповідає здивованим питанням: «Хто? Я? ». І неохоче йде виконувати те, про що його попросили, всім виглядом висловлюючи втома і незадоволеність. Це плата за силу. Це плата за самостійність, ініціативу, активність. З іншого практично не буває. Дружина-лідер повинна розуміти, що завжди буде в самоті, що взята ноша одного разу здасться надзвичайно важкою, що чоловік – та ж дитина, яка навіть будучи начальником на роботі, вдома перетворюється на підлітка.

Домінування в сім'ї – не вибір. Це даність. Можливо, не найкраща. Але все ж... Чоловік або дружина, взявши на себе всі турботи і рішення, повинен представляти якими будуть наслідки. І, можливо, жахнувшись їм, прийняти рішення про необхідність паритетних відносин. І тоді, розподіливши життя сім'ї, зніметься величезний тягар проблем. Можна буде відчути поряд із собою плече рівного вам людини, який може взяти на себе кермо управління сім'єю, коли ви з якоїсь причини випустіть його з рук. І ви будете знати, що сімейний човен не розіб'ється, а попливе далі також, як і при вашому управлінні.

Ще раз про чоловічих типажах

Чоловічий типаж – образ, нав'язаний обставинами або ж обраний з якоїсь причини самостійно. Їх чимало. Багато ми бачили в кіно, читали про них в книгах, з деякими зустрічалися особисто. Але чомусь ті, з якими ми спілкувалися, навіть віддалено не нагадують відшліфовані кінематографічні зразки. Все здається якимось дрібним. Навіть альфонс не альфонс, а вже мачо... А так хотілося зустріти нехай і негідника, але привабливого, здатного запаморочити голову, а потім, якщо захоче, нехай кидає під три чорти. Хоч буде що згадати. Давайте розглянемо деякі існуючі типажі чоловіків, а також їх основні особливості.

Альфонс

Відкинемо різних молодиків, тиняються у всіх на виду у світі шоу-бізнесу. Їх імена всім відомі. Вони, як правило, молоді та самозакохані. Чомусь вважають себе співаками, танцюристами, дизайнерами, шоуменами. Їх «дами серця» - жінки часто супербальзаковского віку з завищеною самооцінкою - вони дійсно вважають, що у їх бойфрендів до них пристрасть і розуміння. У реальному житті все набагато прозаїчніше.

Альфонси з натовпу – це теж молодики, але молодики в пошуку. Вони начиталися книжок, надивилися фільмів, деякі з них (о, Боже! навіть вивчили теорію питання на курсах і на Youtube. Для них годиться все: від дармової випивки до управління машиною своєї щасливої у фінансовому плані дами. Виглядають вони, як правило, досить забавно. Звичайно, для жінки з гумором і рівнем інтелекту достатньою, щоб оцінити комічність ситуації.

Кар'єрист

Молоді люди, які намагаються побудувати кар'єру, але які не в змозі ставиться до себе адекватно і з достатньою часткою самоіронії, часто виглядають як молодші клерки великих компаній. Вони випрасувані, зализаны, з розумним виглядом в метро читають фінансову пресу, мають самозакохане вираз обличчя і завищене почуття власної значущості. Часто створюється враження, що вони ніколи не виходять з образу, відчуваючи себе багатими і успішними навіть тоді, коли ділять стіл з ким-небудь з колег. Кар'єристи такого масштабу зверхньо ставляться до молодшого персоналу, з колегами часто насторожені, у начальства намагаються лизнути все, до чого допрыгнут.

У відносинах з такими чоловіками досить складно. Адже кар'єра, яку вони будують день у день складними шляхами і сильним напругою мозкових звивин, у них завжди на першому місці. Вони нудні, часто чомусь скупі, довго розгойдуються, щоб зробити хоч що-небудь романтичне. Жінки успішні їм не по кишені у всіх сенсах цього слова, а секретарки - не того польоту. Залишається сподіватися на клуби, в які вони приходять хоч і не в костюмах, але з «робочим» виразом на обличчі, створюючи навколо себе офісне настрій.

Мамій

Як говорилося в одному відомому фільмі: «А це Рудик, тут йому рік». Власне, на цьому можна було б зупинитися. Але все ж... Мамин синок – кошмар будь-якої дівчини. Адже він такий милий, уважний, турботливий, але, як мовиться, з бочком: якісь часті дзвінки, часті згадування мами, незрозуміла і поступово дратує нерішучість. Але ви все ще сподіваєтеся. І ось він, хвилюючий момент зустрічі з матір'ю. Вона оцінює вас критично, задає незручні питання, ласкаво поглядаючи на своє чадо. Довго показує його фото, нудно розповідає про його дитинство під нібито збентежені вигуки сина: «Мамо, ну що ти! ».

В принципі, все стане зрозуміло дуже швидко. Особливо, якщо ви чули про таке явище, як дорослий чоловік, що живе з мамою або тільки що втратив її соски і має окрему квартиру з постійно телефонує телефоном, до якого він біжить, розтиснувши обійми з вами. Чи є перспективи зайняти перше місце в житті такого чоловіка? Подейкують, що є. Значить, можна і спробувати. Однак потрібно розуміти, що життя з маминим синочком – це партизанська війна з перемінним успіхом. Мати ніколи не відпустить своє чадо, яке так надрессировано, що і саме на це сподівається.

Мачо

Ох, як вони прекрасні! Особливо, коли їдуть в метро і, стоячи над вами, з нескінченною частотою дивляться на своє відображення у склі. А ви, відповідно, на нього. Так і хочеться запитати: «Скільки ж зусиль ти, милий, витратив, щоб так виглядати? ». Всі вкладені сили, фінансові витрати на спортзал, гарний одяг, автозагар, татуювання в строго продуманих місцях вони сподіваються відбити гарним сексом з дівчиною «гідною» їх. І, власне, вони мають на це право. За все потрібно платити. Якщо ви хочете, щоб поруч з вами перебував впевнений у собі чоловік, з гідністю (нехай і прагматично розробленим, враховуючи сформований образ) несе свою альфа-самість, готовий захистити вас (ну, раптом? ) від кого або чого-небудь, то потрібно відповідати. Але на перевірку виявляється, що мачо – глибоко нещасні. Вони повинні постійно доводити собі і оточуючим свою мужність і привабливість, мабуть, знищуючи комплекси, які були закладені глибоко в дитинстві.

Пікапери

Пікапери – жалюгідна різновид попереднього типу. У будь-якої розумної жінки вони викликають сміх і жалість. Але їх кількість в суспільстві все шириться і не розглянути їх було б неправильним. Пікапери вважають, що в змозі привернути до себе будь-яку дівчину. Щоб відточувати свої навички вони кучкуються один з одним в мережі і в реальності, часто, на спеціальних курсах, які організовують забавні пройдисвіти, переконують невдалих одноплемінників у своїй надзвичайною умелости «клеїти» жінок. Як правило, це молодики, тільки недавно успішно позбавилися від прищів, самовдоволено втирающие таким же невдах, як вони самі, що будь-яка жінка для них – розкрита книга. Прочитати цю книгу вони готові навчити будь-кого, хто їм заплатить за їх дурні поради. Часто пікапери нариваються на дівчат, знайомих з їх методами, що викликає з боку молодих людей озлобленість, який ллють на сторінки безкрайнього інтернету.

Невдахи

Йому близько тридцяти. Він у коротких штанях, куртці з логотипом якоїсь фірми, пару років тому організувала свято або форум, з рюкзаком за спиною і з навушниками у вухах сумно їде в метро. Куди ж він їде? У середню або велику фірму, у якій він займає якусь незначну посаду. У нього є друзі, під стать йому. Вони збираються разом, щоб попити пиво, яке ніхто з них не любить. У них є глибокодумні зауваження щодо всього на світі: багаті – злодії, в СРСР (у якому вони жили в глибокому дитинстві) було краще, жінки – хижачки, мріють тільки про гроші (а у нас їх немає! ), начальство – ідіоти, робота – кабала. З дівчатами теж непереливки: вони чомусь весь час відмовляють... А от чому? Чорт їх знає! Іноді якимось дивом невдахи створюють сім'ї. Але і тоді, коли начебто їм вдалося зловити те, на що вони вже не сподівалися, щастя так не з'явилося. «Чому? » - вони задають собі питання, відповідь на яке очевидна всім, крім них самих.

Якщо у вас є власні спостереження щодо цих або інших чоловічих типажів, залишайте, будь ласка, свої враження у коментарях.

Текст: Ірина Шейхетова





Яндекс.Метрика