М'ясо по-китайськи - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати м'ясо по-китайськи.
Свою кулінарну історію китайська кухня почала ще з часів неоліту, і з часом в кожному регіоні Китаю почали утворюватися свої уподобання до тих або інших продуктів, в залежності від придворної моди і клімату. В країні почали з'являтися іноземні інгредієнти а також технології приготування того чи іншого блюда. Самими відомими стравами китайської кухні на сьогоднішній день, безумовно, є качка по-пекінськи, смажений рис, черепаховий суп, димисам, столітнє яйце.

У давні часи китайським імператорам дозволялося їсти і баранини, і свинину і яловичину, тоді як міністри могли насолоджуватися тільки смаком баранини. Такі поняття як маринування м'яса, соління, в'ялення в китайській кулінарії вже були відомими ще в ранні історичні часи і швидше за все, тому це і стало причиною того, що унікальні технології приготування м'яса з китайськими рецептами, сьогодні підкорили весь європейський континент, і не тільки. Дійсно, приємне поєднання гострих, солодких і нейтральних смаків в одному соусі або іншому блюді здатна приємно здивувати будь-якого гурмана.

Сьогодні ми з вами розберемо технології приготування м'яса по-китайськи, яке в різних регіонах Китаю готують дещо по іншому, але при всьому цьому, як гарнір до цього блюда, безсумнівно, всі подають рис.

Рецепт 1. М'ясо по-китайськи

Приготуємо м'ясо по-китайськи з яловичини. Інгредієнти: яловичина – 800 р.; біла частина зеленої цибулі; ріпчаста цибуля – 1 шт.; свіжий корінь імбиру тертий – 2 ч. л.; солодкий Болгарський перець – 2 шт; печериці – 4 шт.; зубки часнику- - 4 шт.; соняшникова олія – 4 ч. л. Для приготування маринаду до м'яса: бальзамічний оцет – 2 ч. дл.; соєвий соус – 150 мл; цукор – 1 ч. л.; вода – 1 склянка; крохмаль кукурудзяний - 2 ч. л.

Для приготування маринаду до м'яса рекомендуємо вам використовувати глибоку скляну миску. Наливаємо спочатку полстаканчика водичка і висипаємо до неї крохмаль. Перемішуємо і підливаємо решту води, щоб у нас не утворилися грудочки. Зараз доливаємо соєвий соус, цукор, бальзамік і соняшникову олію за рецептом. Добре перемішуємо.

Беремося за м'ясо. Ретельно його оглянемо, відрізаємо зайві шматочки, знімаємо плівку і будь-які невеликі кісточки. Нарізаємо м'ясо на шматки товщиною в палець і відправимо до маринаду. Перемішуємо його, намагаючись повністю їх занурити в маринад, і залишаємо маринуватися на півгодини.

Промиємо часник, дрібно подрібнюємо зубчики. На сковороді розігріємо масло і відправимо до нього часник обсмажуватися. Слідом за часником в олію опускаємо тертий імбир. Білу частину цибулі нарізаємо і теж викладемо на сковороду. Все перемішуємо і разом обсмажуємо на невеликому вогні. Коли наші продукти в сковороді трошки зарум'яняться, викладемо їх в окрему тарілочку. У той масло, в якому ми обсмажували інгредієнти, опускаємо промаринованное м'ясо і обсмажуємо його до скоринки. У процесі смаження м'ясо постійно перемішуйте, щоб воно гарно могло зарум'яниться з усіх боків. Викладемо м'ясо в окрему тарілку.

Доливаємо ще трошки олії в сковороду і ставимо на плиту розігріватися. Печериці нарізаємо слайсами. Цибуля ріпчаста очистимо й наріжемо кільцями. Солодкий болгарський перець наріжемо часточками. Відправимо на сковороду спочатку печериці, трохи їх не припустимо і додамо до них цибулю і солодкий перець. Обсмажуємо при постійному перемішуванні, потім додаємо туди обсмажену цибулю, часник і тертий імбир, після чого заливаємо маринадом, в якому лежало наше м'ясо і тушкуємо все разом на маленькому вогні приблизно 5 хвилин. Зараз додамо шматки м'яса і тушкуємо ще кілька хвилин. Вимикаємо вогонь, сковорідку з м'ясом накриваємо кришкою і залишаємо в такому положенні на 10-15 хвилин. Яловичина по-китайськи вже готова.

Рецепт 2. М'ясо по-китайськи (яловичина).

Підготуємо інгредієнти: яловича вирізка – 0, 5 кг; селера – 300 г; помідори – 6 шт.; пучок зеленої цибулі; імбир свіжий – 50 г; устричний соус – 2 ст. л.; соняшникова олія – 3 ст. л.; цукор і крохмаль - 1, 5 ст. л.; мелений білий перець і сіль – за смаком.

Шматок яловичої вирізки наріжемо тонкими шматками поперек волокон.

В окремій мисці змішуємо соєвий і устричний соус, цукор і крохмаль. Опускаємо в маринад шматки м'яса і залишимо їх маринуватися на 15-20 хвилин.

Поки наші шматки м'яса будуть маринуватися, нам з вами потрібно очистити помідори від шкірки і розрізати їх на 5-6 частин. По діагоналі нарізаємо очищений корінь імбиру, селери і цибулю. Подрібнити часник.

Соняшникова олія вливаємо в сковороду, розігріємо його і обсмажимо в ньому мариновані шматки м'яса майже до готовності. Вибираємо м'ясо і відставимо його в окрему тарілку ненадовго. У той масло, в якому смажилося м'ясо, відправимо нарізаний корінь імбиру і селери, цибулю і часник. Через 2 хвилинки додамо до них нарізані помідори і обсмажене м'ясо. Сковорідку накриємо кришкою і продовжуємо тушкувати ще 5-8 хвилин. М'ясо по-китайськи вже приготовлено. Ідеально поєднується з паровим рисом.

Рецепт 3. М'ясо по-китайськи з овочами

Необхідно підготувати такі інгредієнти: яловичину – 500 г; помідори – 2 шт.; цибуля – 1 велику головку; свіжий огірок – 2 шт.; солодкий болгарський перець – 2 шт.; соєвий соус – 2 ст. л.; крохмаль – 1 ч. л.; рослинна олія, зелень сіль і білий мелений перець.

М'ясо очистимо від прожилок і хрящів і наріжемо його пластинками. Кухонним молоточком відбиваємо кожен шматок м'яса і нарізаємо соломкою. На сковороді розігріємо масло й обсмажуємо в ньому соломки м'яса. Приправимо перцем і сіллю. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і відправимо до м'яса. Слідом з0а цибулею до м'яса додаємо кубики помідорів і огірків. Солодкий болгарський перець наріжемо соломкою і теж відправляємо його в сковороду. Перемішуємо лопаткою всі інгредієнти і обсмажуємо на невеликому вогні приблизно 5-7 хвилин.

Наливаємо в склянку холодну воду і розмішуємо в ньому крохмаль. У вас повинна вийти однорідна маса без грудочок. Підливаємо розчинений крохмаль до м'яса і після закипання додаємо соєвий соус. Накриємо м'ясо кришкою і на повільному вогні готуємо ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню.

Подаємо м'ясо в порційних тарілках наступним чином. Спочатку на тарілку викладемо рис, наверх м'ясо в соусі, прикрасимо огірками та помідорами, і ... всім бажаємо приємного апетиту.

М'ясо по-китайськи - секрети та корисні поради від кращих кулінарів

- Рекомендуємо нарізати м'ясо упоперек волокон. Таким чином, нарізна м'ясо не тільки простіше готується, але і знаходимо більш ніжний смак.

- До м'яса по-китайськи рекомендується подавати рис, приготовлений у пароварці. Приготований таким чином рис не тільки зберігає в собі всі корисні вітаміни та мікроелементи, але і має красиву розсипчасту структуру.

Манти з м'ясом - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати манти з м'ясом.

Манти – це традиційне азіатське блюдо, яке готували переважно до Туреччини, Середньої Азії, Татарстані, Монголії та в Криму. В останні роки це блюдо стало популярним у всіх регіонах нашої Батьківщини і зовні чимось нагадує наші фірмові пельмені.

Тим не менш, в приготуванні мантів існують деякі особливості, які не властиві для приготування пельменів. По-перше, це блюдо готується в спеціальній мантоварке, яка зовні схожа на пароварку. Для фаршу зазвичай використовують баранину, але існують і варіанти, в яких застосовуються кілька видів м'яса. В деяких регіонах в якості начинки використовують суміш гарбуза і м'яса, додають курдючье сало.

Також в кулінарії має місце і вегетаріанська начинка для мантів, де використовують гарбуз і картоплю. Тісто для приготування мантів повинно бути обов'язково тонко розкатаним, а кількість складочок при ліпленні вказує на професійність господині.

Рецепт 1: Манти з м'ясом

Необхідні інгредієнти: свинина чи яловичина – 0, 5 кг; цибуля – 2-3 шт.; сіль, перець, свіже яйце – 1 шт.; вода – 1/3 склянки; просеянная борошно – 1, 5 склянки.

Для приготування фаршу з м'яса рекомендуємо використовувати велику грати м'ясорубки. Подрібнюємо м'ясо у фарш. На м'ясорубці також пропускаємо цибулю і змішати його з фаршем. Досвідчені господині вважають, що чим більша кількість подрібненого лука у фарші, тим соковитіше вийде начинка. За своїм смаком додаємо сіль і перець. Якщо фарш виходить у вас сухуватим, то можете подрібнити шпик і ввести його в фарш. Ретельно перемішуємо і відбиваємо фарш. Відставляємо начинку на деякий час в сторону, а за цей час приготуємо тісто.

У мисці розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі і вливаємо холодну воду – заважаємо до тих пір, поки сіль повністю не розчиниться. Потім висипаємо в миску борошно і замішуємо круте тісто. Щоб тісто вийшло однорідним і ніжним, його потрібно довго вимішувати, не менше 20 хвилин. Після цього скачати його в круглий кулю, загорнути у харчову плівку і дати йому півгодинки відпочити.

Потім розкочуємо качалкою тоненьке тісто, але обов'язково перед розкочуванням робочий стіл посипаємо борошном. Вирізаємо гуртки величиною трошки більше горлечка 200 грамового склянки.

Фарш ще раз перемішати і ложкою викладемо на приготовані гуртки. Починаємо самий основний процес – ліплення. Краї тіста спочатку защипуємо зверху спочатку 2 протилежні сторони, а потім вже всі кінці коржі. У нас повинні вийти 4 «хвостики» зараз беремо ці «хвостики» і з'єднуємо їх вгорі.

В принципі, таких способів ліплення існує декілька, і чим цікавіше виглядає манта, тим професійніше господиня, яка їх ліпила.

Викладаємо готові манти на посипану борошном поверхню. Беремо ґрати мантоварки і змащуємо її маслом. Зараз викладемо на неї наші манти, і варимо страву на пару приблизно близько півгодини. Готову страву подаємо на тарілки, поливають сметаною, оцтом або кетчупом і насолоджуємося... їх чудовим смаком.

Рецепт 2: Манти з м'ясом по–узбецьки

Інгредієнти: баранина – 0, 5 кг; бараняче сало – 70 гр.; цибуля – 6 шт. Для приготування тіста підготуємо борошно – 400 г; вода холодна – 0, 5 склянки.

Гострим ножем подрібнимо баранину. Узбеки не м'ясо пропускають через м'ясорубку, а тільки подрібнюють! Цибулини середнього розміру очистимо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. Перемішуємо з м'ясом, солимо і перчимо за смаком. Нарізаємо На кубики бараняче сало і відставляємо в сторону (не вводимо у фарш). Перемішуємо ще раз і дамо фаршу трохи постояти. Поки інгредієнти фаршу будуть між собою знайомитися, ми з вами замісимо тісто для мантів.

У миску насипати просіяне борошно, солимо й додаємо холодної і навіть крижаної води. Добре вимішуємо, щоб тісто вийшло щільним і еластичним. Зараз відщипуємо від шматки тіста і скачуємо джгутики. Поділяємо їх шматки по 20 грамів і розкочуємо качалкою коржі. Намагаємося працювати таким чином, щоб середина гуртка була більш щільною, а краї - тоненькими. На середину кожного коржика викладемо підготовлену начинку. Зверху на фарш викладаємо по кубику сала і защипуємо корж, надаючи їм округлу форму.

Змащуємо ґрати мантоварки маслом, викладаємо готові вироби на решітку і готуємо під щільно закритою кришкою манти приблизно 45 хвилин.

Підготуємо для подачі страви піали, в яких спочатку викладемо манти, а зверху поливаємо їх м'ясним бульйоном. Зверху страву посипаємо зеленню і подаємо до столу з кислим молоком або сметаною в соусниці.

Рецепт 3: Манти з м'ясом і сиром

Необхідні інгредієнти: свинину – 0, 5 кг; плавлений сирок – 200 г; цибуля – 2 шт.; сіль, перець, зелень свіжу. Для тіста підготуємо: борошно - 400 г; холодну водичку – 0, 5 склянки і сіль.

М'ясо постараємося нарізати дрібними кубиками або ж пропускаємо його через м'ясорубку на крупній решітці. Очищаємо цибулю та нарізаємо його кубиками. Перемішаємо, солимо і перчимо за смаком. Відставляємо фарш в бік, а самі замішуємо тісто.

Для приготування тіста завжди використовуйте просіяне борошно. Якщо борошно добре насититься киснем, то тісто у вас вийде повненьким і в той же час еластичним. Отже, просіяне борошно солимо, додамо холодної води і замісимо. Місити тісто потрібно як мінімум 20 хвилин. Якщо у вас на кухні є комбайн, то краще цей процес довірте йому – він впоратися із завданням на «відмінно». Готове тісто викладемо на стіл, скачаємо з нього кілька ковбасок і наріжемо 20 грамовими шматками. Розкочуємо качалкою тоненькі коржі. Намагаємося розкочувати їх таким чином, щоб краї коржі були трішки тонше середини. На кожен коржик викладемо по кубику плавленого сиру і залепим манти у формі мішечка, надаючи йому оригінальний зовнішній вигляд. Змащуємо ґрати мантышницы маслом і викладемо манти варитися на 55-60 хвилин.

Поки вони готуються, рекомендую придумати оригінальний соус до страви, і при подачі гаряче блюдо, подайте з соусом, прикрасьте його нарізаною ароматною зеленню і... всім вам приємного апетиту!

Манти з м'ясом - секрети та корисні поради від кращих кулінарів.

- Щоб у вас вийшли соковиті манти, намагайтеся при формуванні мантів, на начинку зверху викласти шматочок сала або вершкового масла і тільки після цього защипывайте свої вироби.

- Тісто для мантів повинно бути тоненьким по краях. Так вам вдасться красиво заліпити краї коржа і надати їм оригінальну форму. Прикрасьте блюдо ароматною зеленню.





Яндекс.Метрика