Деруни з м'ясом - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати деруни з м'ясом.

Думаю, що ні трішки не злукавлю, якщо дозволю собі сказати про картоплю кілька втішних слів. Вона цього цілком заслуговує, бо, швидше за все, не знайдеться такої людини, яка б до неї ставився негативно. Картопля – це перша доросла їжа для малюків, які з задоволення перебирають губками, намагаючись зрозуміти її ніжний смак.

Картопля фрі – це улюблена їжа школярів, та й не тільки. А яка кількість рецептів існує в кулінарному світі, де головним інгредієнтів є картопля, перерахувати просто неможливо. Її додають в супи, борщі, готують картоплю на гарнір до м'яса, додають у різноманітні салати, з неї готують смачні самостійні страви, випікають пончики та інші солодощі. Словом, без картоплі ми нікуди і її праву вважають королем кулінарії.

А чи знаєте ви що деруни, приготовані з тертої картоплі популярні не тільки на наших вітчизняних кухнях, але і за кордоном? Правда, рецепти їх приготування трохи відрізняються один від одного, але в кінцевому результаті ми отримуємо майже одне і те ж блюдо. Неважливо де вам подадуть, чи то в Україні, чи в Росії, чи може бути в Швеції або Ізраїлі – все одно ви відразу здогадаєтеся, що це драник.

Сьогодні ми з вами розберемо кілька рецептів приготування національних драніков з м'ясом.

Рецепт 1. Білоруські драники з м'ясом

Необхідні інгредієнти:

- картопля жовтенька – 1, 5 кг;

- цибуля – 2 шт.;

- м'ясний фарш – 300 г,

- сіль і перець.

Спосіб приготування:

Почнемо, мабуть, з приготування фаршу, тому як тертий картопля має властивість швидко темніти і приймає непривабливий вигляд. Отже, якщо у нас готовий фарш – це відмінно. Якщо ні, тоді подрібнюємо м'ясо в комбайні. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і вводимо його в фарш. Додамо 0, 5 ч. л. меленого перцю і щіпку солі. Перемішуємо і відбиваємо об стінку як на котлети. При бажанні в фарш можна ще додати деякі свої улюблені спеції до фаршу або подрібнену зелень.

Очищену картоплю тремо на дрібній терочке. Так деруни виходять більш соковитими, ніж коли картоплю натирають на крупній тертці. Додамо до картопляної каші тільки сіль. Перець сюди додавати не потрібно!

Щоб нам було простіше готувати деруни на сковороді, рекомендую вам заздалегідь з фаршу приготувати не товстенькі коржики діаметром в 2 див. Викласти на обробну дошку поруч з плитою і приступимо до смаження драніков.

Розігріємо сковорідку, вливаємо в неї масло і даємо йому добре розігрітися. Столовою ложкою викладемо першу партію картопляних млинців по всьому діаметру сковороди. Зараз руками зверху викладемо свої м'ясні коржі зверху на картопляні і знову столовою ложкою закриваємо фарш тертою картоплею. Накриємо сковороду кришкою і смажимо деруни на вогні нижче середнього. Коли нижня сторона підрум'яниться, акуратно лопаткою перевертаємо кожну і продовжуємо смажити під кришкою. Готові зарумяненные білоруські драники викладемо на тарілку і подаємо зі сметаною.

Рецепт 2. Деруни з м'ясом у горщиках

Необхідні інгредієнти:

- картопля – 500 г;

- свинина – 300 г;

- борошно – 2 ст. л.;

- цибуля – 3 шт.;

- куряче яйце – 1 шт.;

- томатна паста чи кетчуп – 2 ст. л.;

- перець і сіль; шматок вершкового масла, рослинна олія.

Спосіб приготування:

Спочатку картоплю очистимо і натремо на терочке. Масу перемішуємо. Зверніть увагу, якщо ваш картопля виділив багато рідини, то злийте її трошки, але не всю! Додаємо до картоплі 1-2 ст. л. борошна, залежно від консистенції пюре і 1 яйце. Ще додамо дрібку соди і сіль. Мелений перець додавати за бажанням. Всі перемішаємо і швидко обсмажимо оладки на сковорідці в рослинному маслі. Швидко тому, щоб вона не встигла потемніти.

Свинину дрібно подрібнити ножем. Викладемо на іншу сковорідку з олією і обсмажимо. Поки вона у нас буде готуватися, ми очистимо і подрібнити цибулини і додати до м'яса. Перемішаємо, додамо сіль з перцем, і як тільки цибулька добре підрум'яниться, додати в сковороду сметану і кетчуп. Перемішуємо, накриємо кришкою і тушкуємо все разом ще 5 хвилин.

Зараз шматком масла змастимо наші горщики всередині. Деякі ще й опускають невеликий кубик на дно горщика. Зараз викладемо в горщики наші рум'яні деруни, зверху виливаємо м'ясний соус і накриваємо ще шаром дерунів і так до верху. Верхній шар повинен бути з драніков. Відправимо горщики в духовку і готуємо півгодини. Подаємо до столу гарячими.

Рецепт 3. Деруни з м'ясом курки

Необхідні інгредієнти:

- картопля – 5 шт.;

- курячу грудку – 1 шт;

- яйця – 1-2 шт.;

- часточки часнику – 3 зуб.;

- майонез – 2 ст. л.;

- цибуля – 1 шт; сіль і спеції.

Спосіб приготування:

Для дерунів краще брати велику картоплю. Вона більш соковита і її легше натирати на тертці. Посоліть терту картоплю в миску і залиште її на кілька хвилин. Зайвий сік краще злити. Додайте до картоплі майонез, яйце, подрібнену цибулю і часник. Філе курки наріжте на тоненькі пластинки, приправте спеціями, сіллю і перцем і додайте до картопляної суміші. Перемішайте.

Розігрійте сковороду з маслом і викладіть приготовану масу. Акуратно розрівняйте ложкою і обсмажте з двох боків до появи апетитною скоринки. Гарячі деруни з курячим м'ясом подайте до столу відразу гарячими, прикрасьте зеленню.

Рецепт 4. Деруни з м'ясом в духовці

Необхідні інгредієнти:

- картопля – 800 г;

- фарш – 250 г;

- твердий сир – 150 г;

- спеції, яйце і сіль.

Спосіб приготування:

Картоплю чистимо і натираємо на дрібній терочке. На тертці також потрібно натерти сир і додати до картопляної маси разом з яйцем, спеціями і сіллю. Гарненько перемішати ложкою.

До фаршу додайте за смаком сіль і спеції і все перемішайте.

Розігріємо духовку. Деко обов'язково змастіть масло і столовою ложкою викладіть половину підготовленої картопляної маси. Зверху викладіть на кожен коржик підготовлений фарш і відразу ж накрийте другим шаром картопляних коржів. Накриваємо харчовою фольгою і на 40 хвилин відправимо їх випікатися в духовку. Потім зніміть фольгу і зап

Готову страву можна подавати зі сметаною або соусом, а також до такого гарніру як гречка, макарони або тушкована капуста.

Деруни з м'ясом – секрети та корисні поради від кращих кулінарів

- Для дерунів підбирайте великі бульби картоплі розсипчастих сортів. Вам по-перше буде їх зручніше натирати на тертці, а по-друге, деруни виходять більш ніжними з розсипчастого сорти картоплі.

- Якщо картопля виділив багато соку, то краще трохи злити. Велику кількість соку вимагає більшу кількість борошна, а в результаті страва вийде важким і не ніжним.

Маринади для м'яса - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати маринад для м'яса.

А чи знаєте ви, що маринад для м'яса почали використовувати ще стародавні римляни? В якості маринаду вони використовували морську сіль, яку розводили водою і вимочували в приготованому маринаді м'ясо видобутку. Йшли роки, і люди почали використовувати всі нові інгредієнти для приготування маринаду.

Нам добре ще пам'ятаються ті часи, коли наші предки не уявляли для себе маринад без використання оцту. Оцет здатний розм'якшувати волокна м'яса, і після деякого перебування м'яса в такому маринаді, готовий продукт виходив більш ніжним і соковитим. Сьогодні ж для маринаду використовуються самі різні продукти, додаються різноманітні спеції і зелень. Для різного виду м'яса використовується інший маринад і застосовується різний час витримки м'яса в ньому. Правильно приготований маринад здатний розкрити смак приготованого м'яса.

Рецепт 1. Маринад для м'яса (свинини)

Щоб свинина вийшла ніжною і м'якою, приготуємо маринад з використання наступних інгредієнтів: цибуля – 2 шт.; часник – 3 зубчики; кунжутне масло – 120 г; винний оцет – 40 г; гострий перець – 3 шт; цукровий пісок – 20 г; розмарин, чебрець, кориця, сіль, перець – по щіпці гвоздики – 2-3 зірочки і лавровий лист.

Як бачите інгредієнти не хитрі, але їх правильне використання забезпечить м'яса ту ніжність, яку ви бажаєте отримати в результаті.

Отже, очищаємо цибулинки і зубчики часнику, дрібно нарізаємо їх. Разрежем навпіл гострий перчик і змішаємо з цибулею і часником. Зараз додаємо всі інші інгредієнти і опускаємо в нього м'ясо. Руками обволікає шматки м'яса в маринаді і на всю ніч залишимо його маринуватися. На наступний день ви можете братися за приготування свинини за своїм рецептом.

Рецепт 2. Маринад для м'яса (шашлик зі свинини).

Підготуємо інгредієнти: оцет – 250 мл; цибуля – 300 г; сіль, перець горошком, приправу для шашлику.

Очистимо цибулини середньої величини і нарізаємо їх півкільцями. Додаємо до цибулі приправу якої зазвичай заправляють шашлик, заливаємо оцтом і солимо. М'ясо наріжемо на порційні шматки, викладемо його в банку і заливаємо підготовленим маринадом. Доливаємо холодної кип'яченої води, опускаємо в банку кілька перців горошком і лавровий лист. Залишаємо на всю ніч. Маринувати шашлик потрібно у прохолодному місці.

Рецепт 3. Маринад для м'яса (шашлик зі свинини)

Підготуємо інгредієнти: цибуля – 2-3 головки; часник – 3-4 зуб; солодка паприка – 2-3 ч. л.; гостра мелений червоний перець – 1 ч. л.; соняшникова олія – 2-3 ст. л. перець і сіль за смаком, зелень петрушки.

Спочатку наріжемо півкільцями цибулини. Подрібнити часник і перемішати з цибулею, Додамо до нього солодку мелену паприку і гострий мелений червоний перець. Перемішуємо і додаємо олію. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Перемішуємо і дамо маринаду постояти 25-30 хвилин. За цей час помиємо м'ясо, обсушим його рушником і наріжемо шматками для шашлику. Опускаємо шматки м'яса до маринаду, перемішуємо і залишаємо маринуватися на всю ніч.

Рецепт 4. Маринад для м'яса (свинина в духовці)

Класичний рецепт приготування маринаду. Інгредієнти: цибуля – 4 шт.; вода – 1 склянка; лавровий лист – 1 шт.; цукор – 0, 5 ч. л. та перець горошком, мелений перець і сіль; оцет 9% - 1 стакан.

Всі інгредієнти перемішуємо, доливаємо склянку води, додаємо нарізану кубиками цибулю і опускаємо м'ясо в підготовлений маринад на 5 годин. Після цього, вибрати м'ясо з маринаду, рукою знімаємо надлишки і викладемо у форму для випікання.

Рецепт 5. Маринад для м'яса з лимоном

Інгредієнти: лимон – 1 шт.; часник – 6 зубчиків; кориця – 1 паличка; чорний і рожевий перець горошком – 1 ч. л.; коріандр – 1 ч. л.; винний оцет – 2 ст. л.; мед – 1 ст. л.; сіль – 3 ст. л.; проста кип'ячена вода – 0, 5 літра + 0, 5 літра мінералки; оливкова олія – 3 ст. л.; гірчиця гостра – 3 ст. л.; цибуля – 1 шт.

Готуємо маринад. Спочатку нагріваємо в каструлю воду і розведемо в неї мед. Додаємо сіль, чорний перець горошок, лавровий лист і паличку кориці. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин, потім лимон разрежем на 8 частин і додаємо в маринад. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник подрібнити і відправимо їх до решти інгредієнтів. Доливаємо оцет і перемішуємо. Зараз можна долити півлітра сильно газованої води, перемішати і залити отриманим маринадом м'ясо. Накрити посуд кришкою і на добу помістили в холодильник. Після того, як процес маринування закінчиться, вибираємо м'ясо з маринаду, обтираем його паперовими рушниками і намасти м'ясо гострою гірчицею. Непоганий результат виходить і коли ви змащуєте м'ясо зернистою гірчицею – цікавий не тільки смак, але і його зовнішній вигляд.

У жаростійку форму, наливаємо на дно трошки маринаду, оливкова олія поміщаємо в нього підготовлене м'ясо і посипаємо зверху сумішшю перців і коріандром. Закриваємо м'ясо фольгою і на 1 годину відправимо в розігріту до 200 градусів духовку випікатися. Потім знімемо з м'яса фольгу, опустимо температуру духовки до 1150 градусів і продовжимо випікати м'ясо ще 1 годину, періодично поливаючи його соком, який м'ясо випустило у фольгу.

Рецепт 6. Маринад для м'яса фруктовий

Відмінно підходить для стейків з молодої яловичини.

Інгредієнти: ківі – 2 шт.; білий мелений перець; сухий розмарин; сіль – 0, 5 ч. л. та 6 шт. стейків.

Очищаємо від шкірки ківі і натираємо плоди на стороні великої терки. Додаємо до ківі прянощі і сіль. Гарненько перемішуємо і замочимо в маринаді м'ясо. Залишаємо стейки в такому маринаді приблизно на 40 хвилин. Потім вибираємо м'ясо з маринаду, витираємо його паперовим рушником і ставимо смажитися на розпечену сковорідку. Ваші стейки вийдуть м'якими і соковитими!

Корисні секрети і поради від кращих кулінарів.

- А чи знаєте ви, що племена масаїв маринують яловичину в мурашнику. Вони його ненадовго поміщають мурашник. За цей час мурашина кислота прекрасно розм'якшить жорсткі волокна м'яса.

- Для додання смаку, в маринад можна додати зелень, але тільки не дрібно нарізану намагайтеся рвати її великими шматками, щоб перед тим як ви будете випікати м'ясо, вам було просто зняти її з шматків м'яса. Дрібно подрібнену зелень важко знімати з м'яса, а в процесі обсмажування вона перетворюється в чорні вуглинки, що зіпсує зовнішній вигляд вашого м'яса.





Яндекс.Метрика