М'ясо з ананасами - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати м'ясо з ананасами.

Кулінарний світ настільки великий, що і початківець кухар і досвідчений кулінар знайдуть рецепти, які їм дозволять ще більше розвинути свої кулінарні здібності. Так цікаво дізнаватися нові рецепти страв, якими можна прикрасити святкове застілля, а при бажанні злегка прикрасити будні обід і вечерю. М'ясо з ананасом – одне з універсальних страв, яке кожна господиня з гордістю може запропонувати в якості основного блюда, а також на швидку руку приготувати на сковороді. М'ясо з ананасами організовує прекрасне поєднання. Деякі можуть подумати, як м'ясний продукт може поєднуватися з фруктами. Виявляється, м'ясо вбирає сік ананаса і в результаті виходить дивовижно смачною і соковитою. Також це страва підходить для тих, хто любить м'ясо з солодкуватим смаком.

Говорити про користь м'яса можна нескінченно. Але не менш корисний і ананас. Цей фрукт відносять у групу жиросжигающих продуктів і вважається прекрасним засобом у боротьбі за ідеальну фігуру. Завдяки цій властивості ананас став використовуватися при приготуванні салатів, десертів, а також гарячих страв.

М'ясо з ананасами. Підготовка продуктів

Непогано себе проявляє куряча грудка з ананасом. Це біле м'ясо не може похвалитися широким смаковими спектром, а його поєднання з ароматним і соковитим фруктом дозволяє пом'якшити жорсткість, отримати відсутню ніжність і апетитність. Однак курячі філе з ананасом часто поєднують при готуванні салатів. У разі гарячих страв можна використовувати не тільки м'ясо птиці, але і свинину, яловичину. І в кожному випадку м'ясо з ананасом зможе викликати нестримний потік похвали в адресу господині. У процесі готування може знадобитися свіжий ананас, але краще зупинитися на консервованих фруктах.

Рецепти м'яса з ананасом

Рецепт 1: М'ясо з ананасом на сковороді

Незважаючи на те, що м'ясо з ананасами буде готуватися на сковороді, назвати це блюдо простим не доводиться. Досить великий список інгредієнтів, що тільки доводить витонченість смаку та аромату м'яса.

Необхідні інгредієнти:

• 300 г свинина;

• 100 г ананас консервований;

• 1 шт. – цибуля;

• 3 зуб. – часник;

• 1 шт. – морква.

Також потрібно кляр:

• 100 г – крохмаль;

• 50 мл – вода;

• сіль.

Третя група продуктів – для соусу:

• 100 мл – вода;

• 50 г томатна паста;

• 30 г крохмаль;

• 30 мл – соєвий соус;

• 20 мл – кунжутне масло;

• 3 ст. л. – раст. олія;

• корінь імбиру.

Спосіб приготування:

Мабуть, почнемо процес приготування кляра. Для цього в невеликому посуді перемішуємо крохмаль з сіллю і водою. Повинна утворитися однорідна консистенція без грудок і згустків.

Можна приступати до м'яса. Його нарізаємо на шматочки, видалити плівку і жирні прожилки. Готові м'ясні пластинки викладаємо в кляр і залишаємо приблизно на 20 хвилин.

Тим часом окремо готуються овочі. Моркву, часник і цибулю подрібнюються і злегка страхуються на рослинному маслі. Настав час обсмажувати м'ясо. Кляр їм надав ніжність і хрусткості. В олії з двох боків до рум'яної скоринки обсмажуємо шматочки, м'ясо вибирається по індивідуальним побажанням. У глибокій посудині перемішуються пасеровані овочі, обсмажене м'ясо і ананас, заздалегідь подрібнений кубиками. Наступний етап – приготування соусу. Для цього змішуємо всі інгредієнти, зазначені в рецептурі, крохмаль змішується з водою, куди додається ще і кунжутна олія, томатна паста, соєвий соус, корінь імбиру краще натріть на дрібній тертці. До речі, у соус можна додати сік, в якому і консервувалися ананаси. Перемішати соус і заправити м'ясо з овочами.

Майже приготоване блюдо знову викласти на сковороду. Даємо м'яса з ананасом потушиться в соусі 10 хвилин. Солимо і знімаємо з вогню. Незрівнянно смачно.

Рецепт 2: М'ясо з ананасами по-французьки в мультиварці

Просто неможливо не запропонувати рецепт смачного і соковитого м'яса з ананасами для тих, у кого вдома є мультиварка і дуже хочеться нею скористатися. І це правильно, мультиварка дозволяє економити час, а найголовніше, готувати корисні і низькокалорійні страви.

Необхідні інгредієнти:

• 800 м – свинина;

• 100 мл – майонез;

• 200 г – консервовані ананаси;

• щіпка коріандру;

• 100 г – сир;

• зелень і маслини.

Спосіб приготування:

Розглянемо страву з використанням свинини. Підготуємо м'ясо нарізаємо пластинами, товщина не повинна перевищувати 5 мм. Кожну свинячу вирізку ретельно обробляємо кухонним молотком, солимо і злегка присипаємо коріандром. Готуємо соус. Для цього знадобиться ананасовий сік, в якому маринувалися фрукти. У сік додається майонез і тертий сир. Блюдо в чашу викладається шарами. Першим йде м'ясо, потім дрібно нарізаний ананас, зверху поливаємо соусом. Потім знову м'ясо і ананас, заливаємо соусом. Шари можна повторювати кілька разів. При режимі «Гасіння» готуємо страву в мультиварці близько 2 годин.

Рецепт 3: М'ясо з ананасами в духовці, або яловичина по-гавайськи

Щоб приготувати смачне і незвичайне блюдо зовсім не означає банкрутувати на покупку продуктів. І в цьому можна переконатися.

Необхідні інгредієнти:

• 800 м – яловичина;

• 100 мл – майонез;

• 2 шт. – цибуля;

• 3 зуб. – часник;

• 200 г – ананаси;

• 50 мл – молоко;

• 150 г – сир;

• раст. масло.

Спосіб приготування:

Приготувати це екзотичне блюдо нескладно. Яловичу вирізку нарізаємо на порційні шматки і злегка відбиваємо молоточком. Шматочки можна заправити будь-якими спеціями, придатні для яловичого м'яса. Часник подрібнюємо і змішуємо з молоком. В цю консистенцію викладаємо відбиті м'ясні шматочки.

Поки яловичина маринується можна підготувати овочі. Цибулю краще нарізати тоненькими півкільцями. Деко заздалегідь змащується маргарином або будь-яким маслом. Півкільця цибулі викладаються на деко першим шаром, поверх вже викладаємо замариновані в молоці шматочки м'яса. Обмазуємо майонезом. Поверх кожного шматочка викладаємо кружечки ананаса. Залишилося посипати м'ясо по-гавайськи сиро і відправити на 45 хвилин у духовку.

Рецепт 4: М'ясо з ананасами і сиром у сметані

Пропонуємо скористатися цим рецептів при приготуванні романтичної вечері. М'ясо виходить соковитим і дуже апетитним. Розглянемо страву на прикладі курячого філе, але його можна замінити більш жирними сортами м'яса.

Необхідні інгредієнти:

• 700 г – куряче філе;

• 150 мл – сметана;

• 100 г – волоські горіхи;

• 150 г – сир;

• 200 г – ананаси;

• 3 ст. л. – лимонний сік;

• раст. масло.

Спосіб приготування:

Як і завжди, почнемо приготування цього романтичного страви з м'яса. Для цього куряче філе на шматочки нарізається по горизонталі. Філе відбиваємо і заправити спеціями, можна взяти чорний перець і коріандр. На м'ясо необхідно скропити трохи лимонного соку і на час залишити вбратися. Подрібнюються грецькі горіхи в блендері і змішуються зі сметаною.

Інгредієнти викладаємо в жароміцний посуд. Першим шаром йде м'ясо, злегка обробляємо шматочки рослинним маслом. Далі поливаємо сметанно-горіховим соусом. Поверх викладаються кільця ананасів. Любителі сиру можуть натерти на блюдо бажану кількість твердого сиру. Випікається філе з ананасом не більше 45 хвилин.

М'ясо з ананасами – секрети та корисні поради від кращих кулінарів

Як бачите, готувати святкові страви можна досить легко, при цьому не витрачаючи багато грошей. М'ясо з ананасами порадує гостей незвичайним солодкуватим смаком.

Пиріг з листкового тіста з м'ясом - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати пиріг з листкового тіста з м'ясом.

Листкове тісто не потрібно рекламувати і при його згадуванні багато згадують про торті "наполеоні" з хрусткими коржами і ніжним кремом. Але це не єдине частування, яке можна приготувати з нього. Наприклад, з листкового тіста можна приготувати печиво, пиріжки, піцу, пиріжки з різноманітною начинкою і навіть м'ясо в тісті.

Процес приготування листкового тіста в домашніх умовах трудомісткий і вимагає певних знань і навичок, тому навіть досвідчені господині набувають заморожене тісто в супермаркеті, щоб заощадити час.

Пиріг основа якого листкове тісто можна начинити начинкою: сиром, фруктами, м'ясом (крім дичини), овочами, сиром, зеленню, яйцями, грибами та рибою.

У цій статті ми розповімо про пироги з листкового тіста з м'ясною начинкою. Начиняють такі пироги сирим або відвареним м'ясом, єдина умова: воно нарізають дрібними шматочками або ж пропускається через м'ясорубку. Урізноманітнити смак м'ясної начинки можна такими продуктами як: цибулю, моркву, томати, гриби, зелень, сир, яйця, вершки і спеції.

Пироги з листкового тіста з м'ясом - варіації приготування

Рецепт 1: Пиріг з листкового тіста з м'ясом ("Ледачий пиріг")

Бувають випадки, коли хочеться пирога з ароматним чаєм, але зовсім не хочеться замішувати тісто. У цьому випадку даний рецепт ледачою випічки прийде на допомогу. Справа в тому, що цей пиріг можна приготувати з листкового напівфабрикату купленого в супермаркеті або ж із замороженого напівфабрикату приготованого Вами на всякий випадок.

Необхідні інгредієнти:

- листкове тісто (заморожене) – 500 грам;

- яловичий фарш – 500 грам;

- яйце – 2 штуки;

- морква – 1 штука;

- цибуля-порей (стебло) - 1штука;

- кріп – 1 пучок;

- перець, сіль, рослинний жир для смаження фаршу.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати листковий "Ледачий пиріг" з м'ясною начинкою, знадобитися 55 хвилин, з них: підготовчий етап – 15 хвилин, тепловий процес – 40 хвилин.

Поетапний план, приготування листкового "Ледачого пирога" з м'ясною начинкою.

Підготовчий етап:

- Варені яйця і моркву дрібно рубаються.

- Цибулю-порей нарізати кільцями.

- Кріп дрібно рубається.

- Листкове тісто ділиться навпіл і розкочується в пласт.

Тепловий процес:

- Приготування начинки: цибуля-порей пассируется на рослинному жирі. У прозорий цибулю закладається яловичий фарш, який смажиться під кришкою до готовності. За 10 хвилин до вимкнення вогню в м'ясо закладається морква, яйце, зелень і спеції.

- На пласт листкового тіста викладається начинка, рівномірно по всій площі. Зверху кладеться другий шар, і ретельно защепляются краю. Сформований пиріг в кількох місцях проколюють виделкою і відправляється в прогріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

"Лінивий пиріг" з м'ясом подається в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Рецепт 2: Пиріг з листкового тіста з м'ясом курки і грибами

Цей пиріг готується швидко: розкатуєте тісто, викладіть м'ясну начинку, півгодини в духовці і вуаля перед вами постане апетитна, ситна випічка.

Необхідні інгредієнти:

- листкове тісто – 500 грам;

- філе курки – 400 грам;

- гриби (на Ваш смак) – 150 грам;

- цибуля – 2 штуки;

- вершки – 100 грам;

- яйця – 1 штука;

- перець, сіль, рослинний жир для смаження грибів.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати пиріг з курочкою і грибами, потрібно 1 годину, в тому числі приготування начинки – 30 хвилин, тепловий процес – 30 хвилин.

Поетапний план, приготування пирога з курочкою і грибами.

Приготування начинки:

- Філе кури відварюється стандартним способом.

- Гриби смажаться з цибулею до готовності.

- Відварне м'ясо, гриби з цибулею пропускаються через м'ясорубку. Готовий фарш, доведений до смаку спеціями, залити вершками.

Формування пирога:

- Листкове тісто ділиться на дві, але не однакові частини. Велика частина розкочується в пласт, який більше діаметру форми, другий пласт діаметром, як і форма.

- Більший пласт поміщається у форму, по всій поверхні викладається м'ясна начинка, а крою тесту загортаються всередину (накриваючи фарш). Загнуті краї змазують яйцем. Начинка накривається другим пластом (краї не з'єднуються). У середині пирога робиться отвір.

Тепловий процес:

Сформований пиріг відправляється в прогріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Листковий пиріг з курочкою і грибами розрізається на порції і подається теплим. Приємного апетиту!

Рецепт 3: Пиріг з листкового тіста з м'ясом (Ельзаський)

Ельзаський пиріг - це винахід французьких кухарів, а як відомо випічка цієї країни відома у всьому світі. Родзинка пирога - це білий хліб, який є складовим начинки.

Необхідні інгредієнти:

- листкове тісто – 500 грам;

- свинячий фарш – 500 грам;

- білий хліб – 2 скибочки;

- цибуля – 2 штуки;

- молоко - 0, 5стакана;

- часник - 2зубка;

- яйця – 2 штуки;

- сіль, перець, рослинний жир для смаження цибулі.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати пиріг Ельзаський з м'ясом, потрібно 1 годину, в тому числі приготування начинки – 15 хвилин, тепловий процес – 45 хвилин.

Поетапний план, приготування французького Ельзаського пирога з м'ясом.

Приготування начинки:

- Хліб розмочити в молоці.

- Дрібно нарізану цибулю, часник обсмажується на рослинному жирі.

- В одній ємності з'єднати: свинячий фарш, яйця, цибулю з часником і хліб. Начинка добре перемішується, солиться, перчится.

Формування пирога:

- Листкове тісто ділиться на три рівні частини і розкочується.

- Перший шар викладається на дно форми, начинка, тісто, начинка і останній шар тіста. Краю не защипываются.

Тепловий процес:

Сформований пиріг в кількох місцях проколюють виделкою і відправляється в прогріту до 220 градусів духовку. Через 20 хвилин пиріг накривається фольгою, і теплова обробка триває 25 хвилин при температурі 190 градусів.

Пиріг Ельзаський з м'ясом подається відразу з духовки. Приємного апетиту!

Пиріг з листкового тіста з м'ясом - поради шеф-кухарів

Листкове тісто висококалорійне, але, незважаючи на це, його можна відшукати в засіках у кожної другої господині, по-перше, воно може зберігатися в морозильній камері тривалий час, а по-друге, з тіста можна приготувати солодку випічку, швидкі закуски, піцу і пироги з різноманітною начинкою.

З листковим тестом легко працювати, але є вимоги, які важливо дотримуватися:

- Заморожене тісто розморожують при кімнатній температурі, якщо температура буде занадто висока, тісто швидко розпливеться й з ним буде важко працювати.

- Листкове тісто не мнеться руками, а розкочується качалкою в одному напрям, інакше ви ризикуєте порвати шари.

- Напівфабрикати (вироби) з листкового тіста відправляються в духовку холодним, тісто встигає піднятися до того, як вершкове масло розтане.

- Напівфабрикати з листкового тіста запікаються при високій температурі від 190-230 градусів, в попередньо розігрітій духовці. Якщо температура вище 230 градусів - пиріг твердне, при низькій - сухий.

- Щоб випічка з листкового тіста придбала блиск, її змащують яйцем.

- Щоб листковий м'ясний пиріг швидше пропікся, нижній та верхній шар тіста проколюються в декількох місцях виделкою.





Яндекс.Метрика