Гарбуз з м'ясом - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати гарбуз з м'ясом.

Гарбуз - це споконвічно російська овоч, зовні схожий на яскраве сонечко. З давніх часів гарбуз активно використовувалася не тільки при приготуванні гарячих страв та десертів, але і при лікуванні важких захворювань, пов'язаних з кістковою структурою людського організму. Про цей факт не варто забувати, адже додавання такого інгредієнта, як гарбуз, дозволить не тільки ситно і смачно поїсти, але й очистити організм.

Гарбуз з м'ясом – благородне поєднання корисних компонентів, що дає величезний спектр можливостей для приготування незвичайних страв з солодкою ноткою. Гарбуз додає м'ясу ніжності і цікавих смакових ноток. Це блюдо стане корисним для всіх, в тому числі і для маленьких гурманів, які вже точно не люблять повсякденну їжу, а щоразу шукають щось смачне, нове і незвичайне.

Гарбуз з м'ясом. Підготовка продуктів

Для приготування цієї страви не потрібно володіти надприродними кулінарними здібностями. Все просто і зрозуміло. У страву можна додати додаткові інгредієнти, як картопля, сир, кабачки. Для максимального збереження корисних речовин краще приготувати страву в духовці, наприклад, у горщику, а тим, хто є володарем мультиварки, можуть з успіхом приготувати дивовижно ніжну гарбуз з м'ясом.

Рецепти гарбуза з м'ясом

Рецепт 1. Гарбуз з м'ясом і картоплею

Це страва для тих, хто любить розширювати свої гастрономічні уподобання і шукає нові незабутні смаки.

Необхідні інгредієнти:

• 500 г – м'ясо;

• 400 г – гарбуз;

• 500 г – картопля;

• 100 мл – сметана.

Спосіб приготування:

Давайте розберемося з м'ясом. Для цього рецепта підійде будь-яке м'ясо, якщо воно ніжне, соковите і після готування тане в роті. М'ясо з грубими волокнами, сухим на смак, тільки погіршить смак всього страви, тобто, куряче філе краще використовувати для приготування іншої страви.

Готуємо овочі – очищаємо гарбуз з картоплею і ріжемо їх кубиками. Обсмажуємо інгредієнти на сковороді, тільки зовсім трохи. Спочатку злегка обсмажуємо шматочки м'яса – заздалегідь нарізаємо на порційні шматки, викладаємо в посуд, в якій страва буде далі готуватися в духовці. В окремій сковороді обсмажують картоплю і гарбуз. Всі ці прожарені інгредієнти викладаються у посуд, заправляють сметаною і спеціями. Посуд щільно закривається кришкою і гаситься в духовці близько 40 хвилин.

Рецепт 2. Гарбуз з м'ясом в мультиварці

За допомогою цього рецепта мультиварка дозволяє кожній господині в черговий раз переконатися – все геніальне просто! Потрібно лише декілька хвилин, щоб підготувати продукти, відправити їх у каструлю і все – залишилося чекати звукового сигналу, а потім усією сім'єю насолоджуватися найніжнішим м'ясом з гарбузом.

Необхідні інгредієнти:

• 500 г – гарбуз;

• 500 г – м'ясо;

• 3 ст. л. – рослинне масло;

• 300 г картопля.

Спосіб приготування:

Як ми і говорили, рецепт до краю простий. Свинячу вирізку нарізаємо на маленькі шматочки, картоплю – кубиками, а гарбуз більш великими шматочками. У чашу мультиварки викладаємо нарізані продукти, заправляємо рослинною олією, можна додати спецій. Встановлюємо режим «Звичайний», години через 1, 5 тушкований гарбуз з м'ясом наповнить кухню дивовижним ароматом!

Рецепт 3. Гарбуз, фарширована м'ясом

Нерідко в кулінарних шоу можна побачити процес приготування цілої гарбуза, яку попередньо фарширують крупами і м'ясом. Прийшов час і нам переконатися в геніальності цього страви!

Необхідні інгредієнти:

• 1 шт. – невелика гарбуз;

• 300 г – картопля;

• 400 г свинина;

• 3 ст. л. – сметана;

• 2 шт. – цибуля;

• сіль і трохи рослинного масла.

Спосіб приготування:

Почнемо цікавий і цікавий процес приготування цілої гарбуза з м'ясом. Акуратно зрізаємо верхівку гарбуза, надалі вона буде грати кришечку створеної «каструлі». Гарбуз очищаємо від насіння і густих волокон. Злегка вирізаємо м'якоть і дрібно нарізаємо. При цьому краї гарбуза повинні бути щільними і містити частину м'якоті. Займемося іншими продуктами. М'ясо нарізати на середні шматочки. Очищений цибулю трохи пассируется на сковороді. Далі відправляємо в сковороду раніше подрібнену гарбуз і свинину. Картопля також нарізається кубиками і через 5 хвилин йде до м'яса з гарбузом. Після декількох хвилин гасіння в сковороду додаємо сметану. Солимо і прикрашаємо приправою. Інгредієнти готові і можна нафарширувати гарбуз. Зі сковороди акуратно викладаємо інгредієнти в гарбуз, закриваємо кришкою і запікаємо хвилин 50 фаршировану гарбуз у духовці.

Рецепт 4. Гарбуз із м'ясом у горщиках

Зверніть увагу, навіть якщо в рецептурі будь-якої страви не зазначаються приправи, якими можна заправляти страва, це не означає, що цей етап можна опустити. Приправи, зелень і спеції грають велику роль в кулінарії, саме за їх рахунок страва набуває неповторний аромат. Описане рагу також потребує спеціях, починаючи від меленого чорного перцю і закінчуючи сушеним базиліком. Експериментуйте і наповнюйте кухню казковими ароматами.

Необхідні інгредієнти:

• 800 м – яловичина;

• 500 г – картопля;

• 2 шт. – цибуля;

• 400 г – гарбуз;

• 3 шт. – помідори;

• 4 зуб. – часник.

Спосіб приготування:

Приготуємо горщики, які після відправимо в духовку. Інгредієнти укладаються шарами в наступній черговості:

1. Для страви можна взяти або свиняче або яловиче м'ясо. Вирізку нарізаємо на дрібні шматочки і викладаємо в горщики першим шаром.

2. Очищаємо часник і цибулю. Часник краще подрібнити дрібними пластинками, а цибулю – звичні півкільця. Нарізані цибулю з часником відправляються в горщики другим шаром.

3. Настав час для спецій. До речі, в горщики можна посипати сухого бульонного кубика, що дасть вельми цікаве поєднання.

4. Далі йде картоплю, очищаємо, нарізаємо кубиками і відправляємо шаром в горщики.

5. Гарбуз також очищається, нарізати і викласти поверх картоплі.

6. Останній шар – помідори. Овочі нарізати на товсті кільця і закривають щільним шаром інші інгредієнти.

Кожен горщик солимо, додаємо трохи води. Горщики тримаємо в розігрітій духовці близько 1, 5 годин.

Гарбуз з м'ясом — секрети та корисні поради від кращих кулінарів

Гарбуз – це не тільки атрибут Хелловіна, але і унікально смачний і корисний інгредієнт, що дозволяє надавати незабутні і неповторні смакові нотки в повсякденні і святкові дні. Запікайте фаршировану гарбуз, готуйте в горщиках – всі ці способи будуть оцінені близькими і гостями.

Підлива з м'ясом - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати підливу з м'ясом.

Підлива – те блюдо, яке завжди виручить господиню. Ви можете застосовувати її для різних гарнірів. В обід – подати до рису, а до вечері присмачити ситної підливою вже картоплю або макарони. Відмінно підійде вона і до овочевих страв, і до різних каш. Основою підливи можуть послужити гриби, овочі, риба і м'ясо. Використання м'яса для приготування підливи і буде темою цієї статті.

Підлива з м'ясом - кращі рецепти

Розглянемо кілька варіантів м'ясної підливи. Вони дуже прості, доступні для кожної господині. При цьому підливи настільки гарні, що здатні легко прикрасити і присмачити своєю присутністю будь-гарнір. Сім'я з радістю поласувати вашими кулінарними витворами.

Рецепт 1: Класична підлива з м'ясом

Це варіант традиційної м'ясної підливи. Інгредієнти, використовувані в рецепті, самі звичайні. Таким же простим є і саме приготування страви. Зробивши його одного разу, ви назавжди відмовитеся від каші чи картоплі без смачної та ситної підливи.

Необхідні інгредієнти:

- м'ясо (0, 5 кг);

- по дві цибулини і моркви;

- трохи борошна - буквально одна столова ложка;

- томатна паста, орієнтовно - 4 ст. л. Її кількість можна змінювати, грунтуючись на свої смакові уподобання.

Крім цього, знадобляться ще рослинне масло і, як зазвичай, сіль, перець.

Спосіб приготування:

М'ясо вимити, нарізати.

Почистити моркву і цибулю подрібнити : цибуля – ножем, а морква – на тертці.

Розігріти сковороду з налитим в неї маслом, викласти туди м'ясо. Обсмажити його не тільки до появи рум'яної скоринки, а майже до повної готовності.

Додати до м'яса моркву з цибулею, обсмажити їх разом.

У сковороду викласти борошно і томатну пасту, активно перемішати, щоб уникнути появи грудочок.

Присипати сіллю і перцем, влити трохи води, розмішати.

Посуд, в якій підлива готується, накрити кришкою і залишити на вогні (бажано повільному) на чверть години. Не забувайте перемішувати.

Рецепт 2: Підлива з м'ясом

Ця ніжна підлива послужить доповненням до будь-якого гарніру. Вона сподобається всім, навіть дітям. Якщо в якості головного інгредієнта ви застосуєте куряче м'ясо, та ще зніміть з нього попередньо шкіру, можете бути впевнені - така підлива вийде не просто смачною, але і дієтичною.

Необхідні інгредієнти:

- м'ясо (500 г);

- по одній повній столовій ложці томатної пасти, борошна і сметани;

- по одній цибулині і моркви;

- сіль;

- лавровий лист;

- перець горошком;

- рослинна олія.

Спосіб приготування:

М'ясо, а це можуть бути свинина, яловичина або курка, вимити і нарізати на невеликі шматочки.

Моркву, цибулю почистити.

Цибулю порізати дрібно.

Моркву натерти на тертці.

Спочатку тільки м'ясо викласти на розігріту сковороду. Вливати масло не потрібно – нехай протушкується у власному соку. Таким чином довести його до напівготовності.

Додати до м'яса моркву і цибулю, тушкувати все разом. На власний розсуд додати масло. Якщо м'ясо жирне, можна обійтися без додаткового жиру.

А ось води потрібно долити – приблизно склянку. Тушкувати до повної готовності.

Наполовину наповнити склянку водою, додати томатну пасту, борошно, сметану. Перемішати.

М'ясо посолити, доповнити його смак лавровим листком і кількома горошинами перцю.

Поступово влити суміш з склянки на м'ясо, при цьому постійно його помішуючи.

Якщо підлива виходить густіше, ніж ви очікували, додайте ще трохи води.

Тушкувати все разом хвилин п'ять. Смачна м'ясна підлива готова.

Рецепт 3: Підлива з курячим м'ясом

Сметана, використовувана в даному рецепті, робить підливу дуже ніжною, просто вершковою. А печериці наповнюють її надзвичайно приємним ароматом. До речі, можете застосувати тут не тільки печериці, а будь-які інші ваші улюблені гриби. Кількість їх можна збільшити. Від цього смак страви тільки покращиться.

Необхідні інгредієнти:

- філе курки (500 г);

- сметана (1 склянка);

- цибуля (1 шт);

- печериці (200 г);

- борошно (2 ст. л.);

- зелень кропу (1 пучок);

- сіль;

- перець;

- лавровий лист.

Спосіб приготування:

Куряче м'ясо вимити, нарізати на шматочки.

Викласти на суху розігріту сковороду, тушкувати хвилин десять у власному соку.

Нарізати печериці і почищений цибулю, викласти їх до м'яса, обсмажувати все разом ще хвилин п'ятнадцять. Це як раз той час, за яке гриби будуть готові.

Обсмажити на сковороді борошно, викласти туди ж сметану, долити близько 100 мл води. Перемішати, довести до кипіння.

Додати в посуд з куркою і грибами одержаний сметанний соус, посолити. Для посилення смаку покласти лавровий лист, нарізану зелень кропу, перець.

Згасити на слабкому вогні близько десяти хвилин.

Рецепт 4. Підлива з м'ясом (яловичина) і грибами

Приготована за цим рецептом яловичина виходить настільки ароматної і смачної, що вам захочеться повторювати це блюдо ще і ще. А з часом ви повністю подстроите його під свій смак: знайдете ідеальне (за вашим смаком) кількість часничку і перцю, доповніть його улюбленими приправами і зеленню.

Необхідні інгредієнти:

- яловичина (1 кг);

- червоне вино (півсклянки);

- моркву (1 шт);

- бульйон яловичий (1 склянка);

- цибуля (1 шт);

- по 4 столові ложки борошна і вершкового масла;

- олія оливкова (2 ст. л.);

- печериці (300 г);

- часник 3 зубки);

- сіль;

- перець.

Спосіб приготування:

Вимиту яловичину порізати на невеликі шматочки.

Присипати їх борошном і викласти на сковороду з розігрітим маслом – оливковою і вершковим.

Обсмажити до появи рум'яної скоринки і викласти зі сковороди. Масло в сковороді повинно залишитися.

Цибулю, моркву почистити.

Нарізати цибулю і печериці: гриби крупно, буквально навпіл, а цибулю дрібніші.

Моркву подрібнити з допомогою терки.

Цибулю, моркву, гриби відправити на сковороду, в якій смажилася яловичина. Туди ж додати подрібнений часник.

Обсмажити хвилин п'ятнадцять, а потім влити вино і бульйон, додати за смаком сіль, перець.

До цієї ароматної суміші додати обсмажену яловичину.

Загасити всі інгредієнти разом п'ять хвилин.

Зняти з вогню, накрити кришкою, залишити на третину години – нехай м'ясо наповниться ароматом овочів і печериць.

Підлива з м'ясом – поради досвідчених кулінарів

Яловичину для підливи бажано нарізати дрібними шматочками. Ідеальним м'ясом для неї буде соковитий вирізка, в якій відсутні кістки і прошарки жиру.

Морква, додана до підливі, не тільки покращує її смак, але і дає красивий золотистий колір.

Перед подачею додайте в підливу нарізану свіжу зелень – це прикрасить блюдо, позбавить його від буденності.

Щоб підлива вийшла в міру густий, при обжарке цибулі додайте трохи борошна. Ще варіант – шматочки м'яса, після обробки спеціями, грунтовно обваляйте в борошні, потім обсмажуйте його.

Використовуючи м'ясо курки, видаляйте з нього шкірку. Це дозволить вам отримати найбільш дієтичний варіант курячої підливи.

Переважно застосовувати для підливи охолоджене м'ясо. Якість його можна визначити натисканням пальцем. В якісному м'ясі ямка, що утворилася при натисканні, тут же вирівняється.

М'ясо не соліть заздалегідь – від цього погіршується його смак і знижується поживність.

Обсмажуючи м'ясо, не накривайте сковороду кришкою. Не укладайте шматочки м'яса щільно один до одного.

Хочете отримати соковите м'ясо при обжарке – змастіть його за кілька годин до готування гірчицею.

М'ясо вийде особливо ніжним і м'яким, якщо витримати кілька годин у молоці.

Відбиваючи м'ясо, робіть це на змоченою водою дошці.





Яндекс.Метрика