М'ясо в шубі - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати м'ясо в шубі.

Іноді здається, що вже не існує таких страв, які допомогли б здивувати рідних. А ось і ні! Пропонуємо трохи урізноманітнити свій гастрономічний кругозір і звернути увагу на таке просте, але в теж час різноманітне страву, як м'ясо в шубі. Ця страва сподобається маленькій компанії, особливо, якщо до складу входить банан і соковиті овочі, а також і дорослим, які в страва цінують ситність і вишуканість

М'ясо у шубі можна приготувати в духовці, для цього всі інгредієнти укладаються шарами на деко. Можна також скористатися мультиварка, це дозволить максимально зберегти корисність входять до складу страви продуктів. А для приготування м'яса у шубі на швидку руку можна скористатися сковорідкою, що дозволить зберегти масу часу.

М'ясо в шубі. Підготовка продуктів

Основні інгредієнти м'яса з шубою - м'ясо, картопля і сир. Однак, кулінарія популярна тим, що при бажанні можна грандіозно розширити рецептуру будь-якої страви. Це стосується і даного страви. В рецепт можна включити моркву, помідори і навіть банани. Розглянемо найбільш цікаві рецепти приготування м'яса у шубі.

Рецепти м'яса в шубі

Рецепт 1. М'ясо у шубі в духовці

Виявляється, приготувати під шубою можна не тільки рибу, але й м'ясо. Тільки в цьому випадку м'ясо в шубі буде не салатом, а гарячою стравою, запечений в духовці.

Необхідні інгредієнти:

• 1 кг свинина;

• 3 шт. – помідори;

• 500 г – картопля;

• 5 зуб. – часник;

• 300 г – сир;

• 1 шт. – цибуля;

• сіль, зелень;

• 150 мл майонез.

Спосіб приготування:

Отже, приступимо до оригінального рецепту приготування м'яса. Для початку візьмемо свинину і м'ясо наріжемо на пластинки, товщина м'яса не повинна бути більше 2 сантиметрів. Кожен свинячий шматочок приправляється меленим перцем і сіллю. Залишаємо на пару хвилин заправлену свинину і приступимо до овочів.

Очищається цибулю і картоплю. Цибулю можна нарізати півкільцями, а хто не є поціновувачем цього овоча, можуть дрібно-дрібно нашаткувати цибулю. Картопля – цей овоч краще натерти на крупній тертці. Часник надавливается в чеснокодавилке. Помідори нарізати кружальцями, кожен з яких далі обмазується в майонезі.

Отже, коли всі інгредієнти готові, можна приступати до укладання інгредієнтів на деко. Першим укладаємо м'ясо рівномірним шаром. Далі йдуть цибулю, картоплю і помідори в майонезі. Відправляємо блюдо в духовку. За 10 хвилин до готовності змащуємо шубу часником, натираємо щільним шаром сир. Перед самою подачею м'ясо в шубі прикрашається свіжою зеленню.

Рецепт 2. М'ясо у шубі помідорами і бананом

Блюдо по даному рецепту готується на сковороді. Якщо у Вас є сковорода – гриль, неодмінно скористайтеся нею. Можна взяти свинину, яка в процесі обжарювання краще зберігає соковитість і ніжність.

Необхідні інгредієнти:

• 400 г свинина;

• 200 мл – соєвий соус;

• 5 ст. л. – майонез;

• 3 шт. – помідори;

• 2 шт. – банан;

• 200 г сир.

Спосіб приготування:

Так як м'ясо вважається основоположним інгредієнтом, почнемо опис страви з його приготування. Свинячу шийку, а саме цю частину рекомендується використовувати, нарізаємо на порційні стейки. Всі шматочки укладаються в каструлю, додаємо приправу і заливаємо все соєвим соусом. Тут потрібно зробити невелику перерву, м'ясо повинно добре маринуватися, тільки так вона зможе зберегти свою характерну соковитість.

Коли свинина досить замаринувалась, можна приступати до готування. Додаємо на сковороду трохи олії і гарненько обсмажуємо стейки з двох сторін. Після того, як обсмажилася друга сторона, кожен стейк намазуємо майонезом, зверху укладаємо кілька кілець помідора, зверху вистилається шар банана, який також попередньо нарізають пластинками. На кожен стейк натираємо трохи сиру, щільно закриваємо кришкою і даємо м'яса 5 хвилин потушиться на повільному вогні. Унікальне м'ясо в банановій шубі готове, його можна подавати як гарнір і як головне блюдо.

Рецепт 3. М'ясо у шубі в мультиварці

Чому блюдо отримало назву «м'ясо в шубі»? Все завдяки картоплі з сиром, які після запікання утворюють хрустку скоринку. В мультиварці м'ясо також готується шарами, що сприяє рівномірному випікання продуктів.

Необхідні інгредієнти:

• 700 г свинина;

• 2 шт. – цибуля;

• 2 шт. – морква;

• 200 г – гриби;

• 400 г – картопля;

• 300 мл – майонез;

• 200 г – сир;

• перець і сіль.

Спосіб приготування:

Отже, страва викладається шарами:

1. М'ясо нарізають тонкими пластинками. Кожен шматочок слід посолити і посипати чорного перцю. Вже заправлене м'ясо викладається в чашу.

2. Далі викладається цибуля, його очищаємо і нарізаємо півкільцями.

3. Морква - натирається на тертці.

4. Гриби – попередньо обсмажуємо на сковороді.

5. Картопля - для початку натираємо на крупній тертці, а потім перемішується з майонезом.

6. Сир на крупній тертці.

М'ясо готується 40 хвилин на режимі «Гасіння».

Рецепт 4. М'ясо в шубі з овочами

Ще один незвичайний рецепт приготування м'яса. Спочатку необхідно приготувати консистенцію для шуби, а потім тільки м'ясо. Але, детальніше.

Необхідні інгредієнти:

• 500 г – м'ясо;

• 500 г картопля;

• 2 ст. л. – сметана;

• 2 ст. л. – борошно;

• 2 шт. – яйце;

• 2 шт. – цибуля;

• спеції.

Спосіб приготування:

Отже, як говорилося вище, шуба готується окремо. Для цього очищену картоплю натирається на тертці, сюди розбиваємо яйця, перемішуємо, додаємо борошно і дрібно нашатковану цибулю. Якщо посолити і поперчити шубу, то м'ясо вже не буде потребувати солінні.

М'ясо нарізати на порційні шматки.

Отже, розігріваємо рослинне масло. На сковороду ложкою викладаємо млинець з консистенції для шуби за розміром м'яса. Вийшов своєрідний перший шар страви. Поверх отриманої млинця укладається м'ясо, а потім залишилася частиною консистенції щільно закриваємо стейк третім шаром. М'ясо у шубі обсмажується з двох сторін, можна повертати коржик по 2 рази, щоб яловичина змогла гарненько підготуватися.

При бажанні страву можна продовжити випікати в духовці. Для цього шматочки обсмаженого м'яса у шубі викладаються на деко, заливаються сметаною і випікаються не більше 20 хвилин. М'ясо у шубі подається з овочами, можна приготувати легкий салат.

М'ясо в шубі – секрети та корисні поради від кращих кулінарів

Як бачите, не все ще изведано в цьому загадковому світі під назвою кулінарія. М'ясо у шубі дає ще одну можливість поєднувати різні інгредієнти і готувати дивовижні страви.

М'ясо з солодким (болгарським) перцем - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати м'ясо з солодким перцем

Болгарський перець - універсальний овоч, крім того, що він входить до складу багатьох перших страв і овочевих салатів, він частий "гість" в закусках і в других стравах. Крім того, болгарський пан перець здатний бути самостійною стравою, якщо його начинити.

Болгарський перець можна піддавати різної теплової обробки: варіння, смаження, запікання або вживати у свіжому вигляді. Перець поєднується з багатьма продуктами, але особливо він гарний з м'ясом. Саме про стравах, де головні інгредієнти - м'ясо і болгарський перець далі піде мова.

М'ясо з солодким болгарським перцем - кращі варіації приготування м'яса

Рецепт 1. Куряче м'ясо тушковану з солодким перцем і грибами

Шматочки курочки, приготовані за цим рецептом, виходять соковитими і ніжними, так як м'ясо під час теплового процесу просочується соком і ароматом помідор і солодким перцем, а гриби додадуть нотку пікантності в це частування.

Необхідні інгредієнти:

- стегна кури (для цієї страви можна використовувати будь-які частини птиці) - 4 штуки;

- м'ясистий болгарський перець (краще жовтого і червоного кольору) - 2 штуки (великі);

- морква - 1 штука;

- шампіньйони - 300 грам;

- м'ясисті помідори - 3 штуки (великі);

- часник свіжий - 4 зубки;

- паприка - чайна ложка;

- цибуля - 2 штуки;

- сіль, спеції для курки, рослинне масло, перець.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати тушковану курочку з болгарським перцем, грибами, знадобитися 80 хвилин, з них: маринування м'яса - 30 хвилин, нарізка продуктів - 15 хвилин, тепловий процес - 35 хвилин.

Покроковий план приготування тушкованої курки з перцем і грибами.

Підготовчий етап:

- Обсушені курячі стегна натираються спеціями і маринуються 30 хвилин.

- Болгарські перці нарізати смужками, помідори - великими кубиками, гриби - пластинками, цибулю - півкільцями.

- Часник дрібно рубається, морква треться на крупній тертці.

Тепловий процес:

Замариновані курячі стегна обсмажуються в сотейники до рум'яної шкірочки, з двох сторін. Потім закладається часник, морква і півкільця цибулі. Гриби і болгарський перець закладаються в сотейник, як тільки цибуля стане прозорим. Інгредієнти нудяться до м'якості перцю, а тільки потім додаються томати, солодкий перець і спеції. М'ясо з болгарським перцем, грибами гаситься при закритій кришці 15 хвилин.

Готове м'ясо з перцем і грибами подається в якості самостійного частування або ж до відвареної картоплі, пасти. Приємного апетиту!

Рецепт 2. М'ясо з солодким перцем (свинина)

Медальйони - це одна з найпопулярніших м'ясних страв, що замовляються в рестораторах, а ось кисло-солодкий перець - це кулінарний шедевр, інакше його назвати не можна, англійської кухні. Об'єднавши два складових, перед вами на тарілці постане вишукана страва швидкого приготування.

Необхідні інгредієнти:

- свиняча вирізка - 500 грам;

- червоний болгарський перець - 200 грам;

- кримський цибулю - 200 грам;

- базилік - 10 листочків;

- часник - 4 зубки;

- розмарин - 2 гілочки;

- бальзамічний оцет - 2 столові ложки;

- цукровий пісок - чайна ложка;

- сіль, олія оливкова (для смаження), перець.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати свинячі медальйони з кисло-солодким перцем, знадобитися 25 хвилин, з них: нарізка продуктів - 15 хвилин, приготування м'яса - 10-12 хвилин, приготування кисло-солодкого перцю - 10 хвилин.

Покроковий план приготування свинячих медальйонів з кисло-солодким перцем.

Підготовчий етап:

- Свинина формується на шматки товщиною 2 - 2, 5 сантиметра.

- Червоний цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою (довгої).

- Листя базиліка крупно рвуться.

- Зубок часнику розрізається на четвертинки.

Приготування свинячих медальйонів:

- Нарізані шматки свинини, злегка відбиваються і приправляють перцем, сіллю. На розігрітому оливковому маслі обсмажується м'ясо разом з гілочками розмарину і часником. Свинина смажиться по 3 - 5 хвилин, на середньому вогні. Часник так само не забуваємо перевертати, а медальйони періодично поливати киплячим маслом. Перш ніж подавати медальйони, вони повинні трохи "відпочити" і пустити сік, яким можна полити м'ясо перед подаванням.

Приготування кисло-солодкого перцю:

На оливковій олії пассируется цибулю, солодкий перець, приправлений сіллю, цукром, меленим перцем. Овочі, таким чином, карамелизуются. Через 5-8 хвилин в сотейник вливається оцет, базилік, інгредієнти перемішуються і знімають з вогню.

Подається страва так: на тарілку кладуть гарячий перець, м'ясо, полите соком, що виділився. Приємного апетиту!

Рецепт 3. Рулети з м'яса фаршировані солодким перцем

Соковиті рулети з яловичини фаршировані болгарським перцем є універсальним стравою, адже запечене м'ясо з овочами чудово підійде для обіду, вечері, пікніка на свіжому повітрі, а завдяки цікавій формі, страва стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Необхідні інгредієнти:

- солодкий болгарський перець - 1 штука;

- м'якоть яловичини - близько 500 грам;

- олія оливкова - 4 столові ложки;

- кримська цибуля - 1 штука;

- сіль, перець.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати фаршировані рулети з яловичини болгарським перцем, знадобитися 65 хвилин, з них: нарізка продуктів - 15 хвилин, приготування начинки - 15 хвилин, тепловий процес - 35 хвилин.

Покроковий план приготування рулетів з яловичини фаршировані болгарським перцем.

Підготовчий етап:

- Цибулю і перець нарізати тонкою соломкою.

- М'якоть яловичини нарізати вздовж, але не до кінця. Завдяки цьому, м'ясо стане ширше, а це важливо, так як у нього буде заморочуватися начинка. Розділене м'ясо (товщина регулюється вами, але не більше трьох сантиметрів), злегка відбивають, і приправляється спеції.

Приготування начинки: соломка з лука і м'ясистого перцю, приправлена спеціями обсмажується 15 хвилин на оливковій олії.

Формування рулетів: на пласт м'яса викладається начинка з перцю і загортається у вигляді рулету. Краї рулету защипляются шпажками.

Тепловий процес:

Рулети укладаються у форму, окропляются оливковою олією. Начинений м'ясо запікається 40 хвилин, при температурі 200 градусів.

Готові рулети можна подати 2-ма способами:

- перший варіант - рулети подаються цілими разом зі шпажками;

- другий варіант - рулет без шпажки нарізати на невеликі шматочки.

Приємного апетиту!

М'ясо з солодким болгарським перцем - поради шеф-кухарів

М'ясо (вигляд не має значення) для смаження або запікання, нарізають поперек волокон, щоб не порушити внутрішню структуру і не позбавити його соку під час теплового процесу.





Яндекс.Метрика