Салат з огірком і яйцем - п'ять кращих рецептів. Як правильно і смачно приготувати салат з огірком і яйцем.

Салат з огірком і яйцем - загальні принципи приготування

Салат з огірком і яйцем – свіжа, легка і дуже смачна закуска, яку готують у різних варіантах. Крім двох основних інгредієнтів в салат додають інші овочі, різну зелень, іноді – сир натирають і ріжуть шинку. Зазвичай для салату з огірком і яйцем використовуються свіжі огірки. Краще брати овочі дрібних розмір і без великої кількості насіння. Ідеально підійдуть молоденькі огірочки прямо з грядки, але якщо не сезон можна сміливо використовувати і куповані. Яйця і огірки самі по собі дають гарне поєднання і за смаком, і по засвоюваності організмом, але салат з огірком і яйцем стане ще смачніше, якщо в нього нарізати свіжий редис або помідори. Також можна додати трохи консервованого зеленого горошку або кукурудзи.

Закуска відмінно підійде до сніданку, її можна використовувати як гарнір до основного блюда (наприклад, до других страв з курки) або у вигляді легкого вечері. Салат з огірком і яйцем можна їсти в будь-яких кількостях, не побоюючись за свою фігуру. Огірки – дієтичний і низькокалорійний продукт, а яйця дозволять не відчувати почуття голоду або роблять закуску ситним і поживним стравою. На такому салаті добре влаштовувати розвантажувальні дні.

У більшості рецептів салату з огірком і яйцем всі інгредієнти нарізати і перемішати з заправкою. Продукти можна нарізати у вигляді соломки, кубиків, тонких скибочок або натерти на тертці. Іноді компоненти викладаються шарами, тоді вийде більш святковий варіант страви. Для заправки найчастіше беруть майонез або сметану, суміш цих продуктів в рівних пропорціях або рослинне масло з лимонним соком.

Салат з огірком і яйцем - підготовка продуктів і посуду

Першим ділом потрібно відварити яйця, поки вони будуть остигати – можна підготувати інші продукти. Огірки миють і нарізають у відповідності з рецептом салату з огірком і яйцем. Шкірку можна чистити чи ні – все залежить від смакових уподобань. Огірки без шкірочки зроблять салат більш ніжним і «м'яким». Всі інші овочі і зелень (якщо вони використовуються в салату) потрібно добре промити, обсушити й подрібнити.

Для приготування салату знадобиться салатниця або миска, обробна дошка, гострий ножик, терка і невелика каструлька для варіння яєць та інших продуктів. Подають салат на звичайних тарілках, на свято можна витратити трохи часу і викласти закуску красивими шарами в прозорих склянках.

Рецепти салату з огірком і яйцем:

Рецепт 1: Салат з огірком і яйцем

Час приготування салату займе всього лише 10-15 хвилин. Закуску добре є на сніданки або вечері, а також на обід в поєднанні з другою стравою. Особливо приємно готувати і вживати салат в спеку, коли не хочеться їсти важку і жирну їжу.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 свіжих огірки середніх розмірів;
  • 2 курячих яйця;
  • Зелень петрушки;
  • Кілька листків салату;
  • Сіль – за смаком;
  • По 1 ст. л. майонезу і сметани.

Спосіб приготування:

Огірки вимити, витерти і нарізати тонкими полукружиями. Яйця зварити круто, залити холодною водою. Листя салату як слід промити від частинок землі і піску, обсушити і нарізати тонкими стрічками. Петрушку вимити і порубати не дуже дрібно. Яйця нарізати невеликими кубиками. Скласти огірки, яйця і зелень в миску, посолити і заправити майонезом зі сметаною. Салат з огірком і яйцем готовий!

Рецепт 2: Салат з огірком і яйцем зеленим горошком

Такий варіант закуски відрізняється від основного тим, що тут присутній консервований зелений горошок. Але саме цей інгредієнт надає особливу м'якість і ніжний смак, а також робить страву більш ситним.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 свіжих огірка;
  • Курячі яйця – 2 шт.;
  • Півбанки консервованого зеленого горошку;
  • Зелень петрушки;
  • Кілька пір'я зеленої цибулі;
  • Майонез;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Огірки, цибулю і петрушку ретельно промити під проточною водою, обсушити. Цибулю нарізати маленькими кільцями, петрушку порубати, огірки нарізати невеликими кубиками або соломкою. Яйця зварити круто, охолодити, порубати не дуже дрібно. З консервованого горошку зцідити рідину. Скласти всі компоненти салату з огірком і яйцем в невелику миску, посолити, заправити майонезом і ретельно перемішати.

Рецепт 3: Салат з огірком і яйцем «Шинковий»

Готується цей найсмачніший салат не більш півгодини з доступних продуктів. Можна готувати кожен день або подавати до святкового застілля.

Необхідні інгредієнти:

  • Нежирна куряча шинка – 100 г;
  • 1 свіжий огірок середніх розмірів;
  • 3 курячих яйця;
  • Сир твердих сортів – 100-110 г;
  • Половина великого болгарського перцю (червоного);
  • Петрушка – 1 пучок;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • Щіпка солі
  • Пів чайної ложки зернової гірчиці.

(Кількість інгредієнтів розрахована на 5 порцій)

Спосіб приготування:

Почати приготування салату з огірком і яйцем слід з заправки, так як потрібно трохи часу, щоб вона настоялася. Для цього потрібно відварити яйця круто і залити їх холодною водою, поки вони не охолонуть. В окремій мисочці змішати майонез, сметану, гірчицю і розтертий жовток одного яйця, за смаком – додати трохи солі. Заправка повинна настоятися 20 хвилин, цього часу вистачить для приготування салату. Перець і огірок вимити, з перцю видалити насіння. Шинку нарізати тонкими брусочками, половину перцю і огірок – тонкою соломкою, яйця, що залишилися, білок і сир натерти на крупній тертці. Салат готують порційно у вигляді 5ти маленьких салатиків. Тому всі інгредієнти потрібно розділити на 5 рівних частин і викласти на великому плоскому блюді 5 гірок. Гори складаються з наступних шарів: шинка, трохи майонезній сіточки, огірок, яйця, перець і сир. Кожну гірку посипати дрібно посіченою зеленню петрушки, зверху викласти по столовій ложці настоявшегося соусу. Для подачі салату знадобиться зручний плоска лопатка.

Рецепт 4: Салат з огірком і яйцем з насінням

Незвичайний варіант салату з огірком і яйцем. Насіння соняшнику цікаво «обіграють» смак інших продуктів, завдяки чому закуска виходить дуже смачною і пікантною.

Необхідні інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 1 кг;
  • 4 курячих яйця;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Сіль, чорний перець мелений;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Сметана 10% жирності – 200 г;
  • Очищені насіння соняшнику – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Огірки помити, зняти з них шкірку. Розрізати кожен навпіл уздовж, выскрести м'якоть з насінням. Викласти в сито і зібрати сік. Половинки огірків нарізати довгими смужками, товщина яких становить близько 1 див. на сковороді розігріти олію, викласти огірки і тушкувати на повільному вогні протягом 5 хвилин, додати сіль і перець. Влити огірковий сік, тушкувати під закритою кришкою ще хвилин 15. Відварити огірки яйця круто, остудити і нарізати кожне на 4 часточки. Тушковані огірки остудити, злити з них зайву рідину. Викласти в салатницю огірки і яйця. Кріп помити і дрібно порубати. Приготувати соус: змішати сметану, кріп, трохи огіркового соку, сіль і перець. Полити соусом салат з огірком і яйцем. На сковороді обсмажити насіння до появи приємного аромату. Остудити і посипати ними готову страву. Прикрасити салат гілочками кропу.

Рецепт 5: Салат з огірком і яйцем «Сирно-часниковий»

Дуже смачний, смачний і ситний салатик. В нього додавати краще сири твердих сортів.

Необхідні інгредієнти:

  • 5 курячих яєць;
  • 2 свіжих огірка;
  • Сир «Голландський» - 300 г;
  • По чверті склянки сметани і майонезу;
  • 3 зубчики часнику;
  • Зелень кропу і петрушки;
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Огірки вимити, зняти з них шкірку і нарізати невеликими полукружиями. Яйця зварити круто, охолодити і дрібно посікти. Часник очистити і пропустити через прес. Сир натерти на крупній тертці. Змішати всі інгредієнти в глибокій мисці або салатниці. Заправити соусом зі сметани, майонезу, перцю і солі. Готовий салат прикрасити зеленню петрушки і кропу.

Салат з огірком і яйцем - секрети та корисні поради від кращих кулінарів

Салат з огірком і яйцем можна зробити ще корисніше, якщо замінити звичайну сіль морський або йодованої, а сметану і майонез взяти знежирені. Також замість них салат можна заправити натуральним несолодким йогуртом. Ще одна хитрість: якщо попалися гіркі огірки, потрібно зрізати край і терти їм по зрізу до появи білої піни. Після цього гіркота зникає.

Салат з йогуртом - кращі кулінарні рецепти. Як правильно і смачно приготувати салат з йогуртом.

Салат з йогуртом - загальні принципи приготування

Незважаючи на те, що мандрує по світу епідемія ожиріння, разом з нею все більше і більше стає доступної інформації про правильне і корисне харчування. Ведеться інформаційна війна зі страшним захворюванням, яке калічить і зовнішність людини і його внутрішній світ.

Якщо раніше існувала пропаганда майонезу по всім телеканалам і рекламі, як корисною і смачною заправки, то зараз ваги зміщуються в бік того, що майонез – це жирна та заправка, лідирує серед інших за змістом вуглеводів, консервантів і шкідливих компонентів.

Чим заправляти салати, з чим є звичні гарніри? Відповідь проста і напрошується сам собою – потрібно шукати альтернативу майонезу і замінювати його більш корисними заправками. До уваги господинь сметана, вершки, масло, соєвий соус. Якщо вам подобається вершковий майонезний смак, то краще всього підійде йогурт в якості заправки. Салат з йогуртом за смаковими якостями не поступиться салату з майонезом, але от з точки зору користі для вашого організму дасть фору на 100 очок.

Салат з йогуртом - підготовка продуктів і посуду

Який йогурт потрібен для приготування страв? На жаль, в головах у наших вітчизняних споживачів образ корисного напою «йогурт» заміщений рекламою на сахаросодержащий напій з «фруктами» в яскравих стаканчиках і пляшечках. Цей десерт взагалі не має нічого спільного з йогуртом. Йогурт – це ніжний на смак кисломолочний напій, густої консистенції. Як і де можна запастися йогуртом? Перший варіант - це придбання йогурту в магазині, у відділі кисломолочних продуктів. Йогурт не повинен містити цукру!

Другий варіант, більш зручний для господинь, - зробити йогурт самостійно. Для цього потрібно придбати спеціальні пробіотичні бактерії в магазині або аптеці і додати потрібну кількість у тепле молоко, після чого ємність поставити на 12 годин в тепле місце.

Салати з йогуртом бувають листковими і змішаними. В якому вигляді і в якій посуді їх краще всього подавати? Якщо салат слойоний, то можете використовувати як плоске блюдо, так і глибоку миску, в яку викладіть салат шарами. Однак для краси подачі страви рекомендується використовувати прозорі тарілки, щоб шари салату можна було побачити.

Якщо ж салат з йогуртом ви робите змішаний, то вибирайте порціонну подання або подання на широких плоских тарілках. Чому так? Справа в тому, що в глибоких тарілках салат з йогуртом швидше стече і втратить свій привабливий зовнішній вигляд.

Рецепти салатів з йогуртом:

Рецепт 1: Салат з йогуртом

Якщо ви хочете мати здорове і красиве тіло, то замінюйте майонез на інші корисні і більш легкі заправки. Буде не зайвим зовсім виключити з раціону майонез і віддати перевагу йогурту в салатах. Які функції повинні бути в таких салатах? Йогурт чудово поєднується з овочами, м'ясом і рибою, а тому додавайте його в будь-які салати.

Необхідні інгредієнти:

  • Риба червона, малосольна або подкопченная 400 грам
  • Огірок свіжий 4-5 штуки середнього розміру
  • Сир будь-якого твердого сорту 300 грам
  • Рукола 300 грам
  • Петрушка свіжа
  • Йогурт для заправки
  • Часник 2 зубця
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Червону рибу потрібно порізати на великі кубики, попередньо видаливши з неї кістки і шкірку.

2. Руколу і петрушку ретельно помийте під проточною водою, після чого порубаєте зелень дрібно ножем.

3. Огірки ретельно помийте і поріжте кубиками або напівкруглими слайсами.

4. Сир потріть на середній тертці.3

5. Змішайте інгредієнти.

6. Приготуйте заправку. Для цього пропустити часник через чеснокодавку і додайте його до йогурту, посоліть. Салат заправте безпосередньо перед подачею.

Рецепт 2: Салат з йогуртом і відварним язиком

Для цієї страви вам знадобиться мову, яловичий або свинячий. Різниця між цими продуктами жирності, язик яловичий більш ніжний і нежирний. Салат з йогуртом і мовою дуже смачний і ситний і разом з тим ніжний.

Необхідні інгредієнти:

  • Язик яловичий або свинячий 400 грам
  • Яйце 4 штуки середнього розміру
  • Сир будь-якого твердого сорту 200 грам
  • Помідор черрі 10-12 штук
  • Петрушка свіжа
  • Для заправки – йогурт, кунжут, соєвий соус

Спосіб приготування:

1. Відваріть мову, після чого видаліть з нього шкірку. Поріжте мову великою соломкою.

2. Помідори помийте і поріжте кожен на 2 половинки. Щоб салат вийшов більш красивим, необхідно використовувати помідори різних квітів, жовті і червоні.

3. Зелень дрібно порубаєте ножем.

4. Сир натріть на середній терці.

5. Відварене яйце круто, очистіть від шкаралупи і поріжте невеликими кубиками.

Змішайте інгредієнти, додайте заправку. Салат з йогуртом найкраще заправляти не чистим продуктом, а змішати йогурт, наприклад з ложкою соєвого соусу і кунжуту.

Рецепт 3: Салат з йогуртом і шинкою

Йогурт як заправка підходить до будь-яких салатів, що містить м'ясні або овочеві інгредієнти. Приготуйте салат з йогуртом і шинкою, ситне і смачне блюдо. Шинку найкраще вибирайте нежирну, курячу або ніжну свинячу.

Необхідні інгредієнти:

  • Шинка нежирна 400 грам
  • Яблуко 1 шт середнього розміру сорти семиренко
  • Сир будь-якого твердого сорту 200 грам
  • Огірок свіжий 2-3 штуки середнього розміру
  • Томати 2-3 штуки
  • Для заправки – йогурт, соєвий соус, петрушка

Спосіб приготування:

1. Шинку порізати тонкою соломкою.

2. Помідори помийте, видаліть хвостики і поріжте тонкими напівкруглими часточками.

3. Огірок вимити, зніміть з нього шкірку і порізати тонкими слайсами. Зелень порубаєте ножем.

4. Яблука помийте, приберіть кісточки і хвостик, поріжте великими кубиками.

5. Сир натріть на середній терці.

6. Змішайте овочі, шинку, додайте йогурт і ложку соєвого соусу.

Рецепт 4: Салат з йогуртом «Весняний»

Прийшла весна і на ринку з'явилися сезонні, молоді овочі - капуста, помідор, огірки. Приготуйте смачний легкий закусочний салат з йогуртом і весняними овочами.

Необхідні інгредієнти:

  • Капуста білокачанна молода 300 грам
  • Огірок 2-3 штуки
  • Помідор 2-3 штуки
  • Морква молода 1 штука
  • Перець болгарський жовтий або червоний 1 штука
  • Петрушка, кріп, черемша
  • Йогурт, сіль, насіння льону

Спосіб приготування:

1. Капусту тонко нашаткуйте і дрібно.

2. Помідори помийте, видаліть хвостики і поріжте тонкими часточками.

3. Моркву ретельно помийте, найкраще використовуючи металевий йоржик, після чого натріть на крупній тертці.

4. Перець помийте, розріжте, дістаньте насіння поріжте тонкою довгою соломкою.

5. Огірок помийте і поріжте великими кубиками.

6. Зелень порубаєте ножем, черемшу порвіть руками.

7. Змішайте інгредієнти і заправити страву йогуртом, посоліть за смаком і додайте трохи насіння льону.

Рецепт 5: Салат з йогуртом по-іспанськи

З приходом літа наш організм відмовляється приймати жирну їжу, але йому не вистачає виключно легких овочевих салатів, щоб була енергія на весь день. Приготуйте для себе і своїх близьких дуже легкий і разом з тим корисний і ситний салат з йогуртом по-іспанськи.

Необхідні інгредієнти:

  • Томати 3-4 штуки середнього розміру
  • Перець болгарський 2 штуки
  • Оливки (чорні і зелені) 100 грам
  • Сир «Моцарелла» або бринза несолона
  • Петрушка
  • Для заправки – йогурт
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Овочі добре вимити під проточною водою. Помідор потрібно для салату з йогуртом по-іспанськи тонко нарізати часточками, а з перцю видалити насіння і хвостики і порізати його тонкою соломкою.

2. «Моцарелу» порізати ножем на тонкі великі слайсы або на великі кубики.

3. Оливки потрібно порізати кожну на половинки. Для зручності приготування краще всього використовуйте оливки без кісточок.

4. Зелень дрібно порубаєте.

Змішайте всі інгредієнти, додайте до салату йогурт, посоліть його.

Салат з йогуртом - секрети та корисні поради від кращих кулінарів

Якщо додати до йогурту сіль часник або рубану зелень, то можна отримати чудову заправку, яку можна використовувати в додавання до будь гарнірів та страв.

Якщо ви вирішили готувати йогурт для салату самостійно, то майте на увазі, що йогурт вийде виключно з натурального молока, домашнього. Те молоко, що стоїть на полицях магазину, містить в складі консерванти для більшого терміну зберігання і сухе молоко. Такий продукт просто не сквасится.





Яндекс.Метрика