Перець, фарширований м'ясом - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати фарширований перець.

Перець, фарширований м'ясом - загальні принципи і способи приготування

Фарширований перець – не тільки смачна, але і дуже яскраве блюдо. Тому його часто можна зустріти в меню святкового столу. Втім, незамінним є фарширований болгарський перець для тих, хто любить ситно нагодувати свою сім'ю. Фарширувати перець можна різними начинками. Найчастіше використовують фарш, приготований з м'яса і рису. Але м'ясо можна замінити грибами. Або зовсім приготувати перець, фарширований гречкою або сочевицею.

Перець, фарширований м'ясом - підготовка продуктів

Перець промити і видалити серцевину. Для цього можна просто зрізати верхню частину плоду ножем, а можна спробувати натиснути на плодоніжку, а потім акуратно потягнути її верх – тоді овоч залишиться в ідеальному стані, а насіння будуть видалені. Начинка для фарширування перцю готується в залежності від рецепту м'ясо пропускають через м'ясорубку, а гречка вариться.

Перець, фарширований м'ясом - підготовка посуду

Як правило, фарширований перець готують в емальованих каструлях. Але чим товще будуть стінки посуду, тим краще. Тобто гусятниця теж підійде.

Перець, фарширований м'ясом - кращі рецепти

Рецепт 1: перець Фарширований м'ясом з підливою

Опис: класичний спосіб приготування перцю, який можна включати в щоденне меню, а можна подавати на святковий стіл.

Інгредієнти:
1 кілограм солодкого перцю,
500 грам свинини або яловичини,
200 грам сметани,
3/4 склянки рису,
200 грам ріпчастої цибулі,
1 яйце,
750 мл томатного соку,
500 мілілітрів води,
сіль, чорний мелений перець, лавровий лист.

Спосіб приготування:

1. Рис слід відварити до напівготовності. Очищений ріпчасту цибулю подрібнити дрібними шматочками. М'ясо пропустити через м'ясорубку.
2. Рис, м'ясо, цибулю і яйце потрібно добре перемішати в мисці. Не забути посолити і поперчити отриманий фарш.
3. Перець необхідно вимити і за допомогою гострого тонкого ножа очистити плід від насіннєвої коробки.
4. Потім перець необхідно нафарширувати приготованим раніше фаршем і скласти плоди в каструлю. Важливо, щоб перець стояв в каструлі зрізаною частиною вгору.
5. Фарширований перець потрібно залити водою і томатним соком, додати сметану. Після чого каструлю потрібно поставити на великий вогонь, довівши рідину до кипіння. Але як тільки рідина закипить, потрібно зробити маленький вогонь і залишити перець тушкуватися годину під кришкою. Після чого перець можна подавати до столу.

Рецепт 2: Перець, фарширований грибами і рисом

Опис: ця страва дуже нагадує класичний фарширований перець. Але завдяки використанню грибів замість м'яса такий фарширований перець дуже смачний і не настільки калорійний.

Інгредієнти:
10-12 штук болгарського перцю,
300 грам рису,
300 грам печериць,
2 репчатых цибулі,
петрушка, чорний мелений перець, сіль,
соняшникова олія.

Спосіб приготування:

1. Добре промитий рис необхідно відварити до напівготовності. Цибулю і гриби потрібно нарізати невеликими шматочками, обсмажити їх на рослинній олії і злегка остудити. Після чого змішати рис з грибами, поперчити і посолити отриманий фарш.
2. У болгарського перцю потрібно акуратно зрізати капелюшки і вийняти насіння.
3. Перець необхідно наповнити приготованим фаршем і покласти фаршировані плоди в казанок.
4. У каструлю з перцем потрібно налити трохи підсоленої води, додати спеції і поставити тушкувати хвилин 30-40 на невеликий вогонь. Після чого викласти перець на блюдо і прикрасити петрушкою.

Рецепт 3: Перець, фарширований гречкою

Опис: це блюдо можна назвати дієтичним, оскільки використовується сметана. Але такий фарширований перець відмінно впишеться в раціон тих, хто дотримується принципів здорового харчування. До речі, готову страву сметаною можна і не заправляти, якщо хтось прагне отримати дієтичний продукт.

Інгредієнти:
6 штук болгарського перцю,
2-3 моркви,
стакан гречаної крупи,
пару головок ріпчастої цибулі,
200 грам сметани,
олія рослинна,
кубик курячий або яловичий.

Спосіб приготування:

1. Спочатку необхідно приготувати гречку. Для цього можна годині на 6-8 залити її водою і залишити розбухати або ж залити окропом і проварити хвилин 10-15.
2. Перець потрібно очистити і видалити насіння, а потім потримати його 5-7 хвилин на слабкому вогні в киплячій воді. Після чого дістати і обсушити.
3. Моркву потрібно натерти, цибулю нашаткувати і все це на рослинному маслі обсмажити. Потім з'єднати гречку з обсмаженими цибулею і морквою, злегка посолити, при бажанні можна також додати суху зелень.
4. Отриманою масою слід заповнити перець і покласти його в каструлю (якщо гречка залишилася, тоді її також можна покласти в каструлю). Туди ж слід влити гарячий бульйон з кубика.
5. Каструлю з накритою кришкою слід тушкувати хвилин 15-20. Перець подавати гарячим, присмаченим сметаною і посипаний зеленню.

Рецепт 4: Перець, фарширований сочевицею

Опис: цей оригінальний рецепт приготування перцю напевно сподобається тим, хто любить експериментувати на кухні, в тому числі, готуючи та дієтичні страви.

Інгредієнти:
4 великих болгарських перцю,
100 грам червоної сочевиці,
цибулина,
50 грам фініків,
яблуко,
50 грам вершкового масла,
столова ложка меленого коріандру,
товчена часточка часнику,
сіль, мелений чорний перець,
2 чайні ложки меленого куміна.

Для підливи:
2 червоних або зелених перцю,
150 мл сметани,
столова ложка рослинної олії.

Спосіб приготування:

1. Духовку потрібно поставити розігріватися до 180°С. Тим часом, сочевицю потрібно покласти в сотейник і налити води, яка буде вище рівня сочевиці на 2, 5 сантиметра. Довести до кипіння, потім під кришкою на середньому вогні варити хвилин 6-7.
2. На сковороді потрібно розтопити масло, покласти подрібнені часник і цибулю і пасерувати близько 3 хвилин. Потім додати нарізані фініки і очищене і порізане кубиками яблуко – помішуючи, все треба тушкувати 2-3 хвилини, після чого відставити з вогню. В цей час туди покласти сочевицю, кумін, сіль, коріандр, перець і ще на хвилину поставити на вогонь.
3. Перець необхідно розрізати навпіл, видалити насіння і розмістити його на деко. Половинки перцю слід нафарширувати сочевичну сумішшю. Деко потрібно накрити фольгою, поставити в духовку хвилин на 25-30 – до готовності перцю.
4. Тим часом потрібно приготувати підливу. Нарізаний кільцями перець потрібно обсмажити в олії (приблизно хвилину) і витягнути шумівкою.
5. Перець потрібно викласти на розігріте блюдо, полити його сметаною, покласти зверху обсмажені кільця перцю і подавати до столу.

Перець, фарширований м'ясом - корисні поради досвідчених кулінарів

Фарширований перець – це блюдо, яке повинно добре протомиться. Тому, як вже було сказано, потрібно підбирати для приготування страви посуд з товстими стінками. Щоб перець вийшов ніжним потрібно не жаліти сметани, яку додають на останньому етапі приготування.

Салати з м'ясом - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати м'ясні салати.

Салати з м'ясом - загальні принципи і способи приготування

Для того щоб людина жила в бадьорості і здоров'я, йому не потрібні якісь певні продукти. Йому необхідна енергія і деякий комплекс речовин, який він черпає в їжі. Організм сам не в змозі синтезувати компоненти, які він отримує разом з їжею.

Так от, м'ясоїди радійте! Саме м'ясо чудово вкладається в ту наукову концепцію, яка була наведена вище. Це найважливіший продукт харчування, від якого ніяк не можна відмовлятися, оскільки він володіє високою харчовою цінністю. М'ясні жири не тільки формують аромат і смак продукту, але і визначають енергетичну цінність м'яса. Споживаючи м'ясо і м'ясопродукти, людина забезпечує свій організм залізом, калієм, натрієм, фосфором, сіркою і поруч мікроелементів: йод, цинк, кобальт і мідь.

Тому м'ясні салати, свіжі і правильно приготовані, є необхідно.

Салати з м'ясом - підготовка продуктів

М'ясо для салату потрібно вибирати свіже та якісне. Молода яловичина має кремово-білий жир, а сама вона світло-червона, але не бардова. Пахне свіже м'ясо молоком. Темний колір м'якоті і жовтий жир говорять про те, що м'ясо старе.

Свіжа свинина має білим жиром і рожевим однорідним м'ясом. При натисканні пальцем, м'ясо повинно пружинити, а не продавлюватися.

Водяна калюжа під м'ясом означає, що продавці поливали його, щоб не заветріться. Такий продукт брати не можна. Полежавши в жаркий час року пару годин у воді, м'ясо стає небезпечним для здоров'я.

Овочі необхідно вибирати стиглі, але не перестиглими. Вони повинні радувати і шлунок, і очей.

Краще все-таки уникати вживання майонезу, але в наших рецептах він присутній. Можна поміняти його на суміш сметани і соєвого соусу. Це теж смачно. Якщо все ж використовувати майонез, потрібно застосовувати його лише в необхідній кількості.

Салати з м'ясом - підготовка посуду

Нарізаючи інгредієнти будь-якого салату, потрібно знати, який ножа і для чого призначений. Один ніж для всього – це економно, але неправильно. Для овочів повинні бути спеціальні ножі: для очищення овочів і для їх шинкування.

Для зрізання м'яса з кісточки теж є окремий ніж. Це не занадто довгий ножичок, що володіє широкою основою і вузьким кінцем леза. При такій конфігурації він легко обійде будь-яку кісточку, обережно звільнивши її від м'яса. Довгим вузьким ножем з щербинами на ріжучій поверхні добре нарізати ковбаси та м'ясо.

Ножі повинні бути гострими завжди! Тупий ніж швидше призведе до травм на кухні, ніж гострий.
Щоб ніж довше не затуплювався, не використовуйте тверді обробні дошки. Керамічні, скляні та металеві дошки хороші, але не для ножів. Застосовуйте дерев'яні дошки, але заведіть їх в достатній кількості. Для м'яса, для хліба, для риби і так далі.

Салати з м'ясом - кращі рецепти

Рецепт 1: Салат «Елементарний»

Не кожен салат повинен бути вершиною кулінарного мистецтва. Іноді просто необхідно приготувати щось дуже смачненьке, але на швидку руку. Все дуже просто. Такий салат виручить господиню, якщо гості вже, практично, тут.

Інгредієнти

Свиняча вирізка без сала – 250 грам, 2 яйця, по 400 грам помідорів і картоплі, майонез для заправки, розмелений чорний перець, трохи солі і гілочка зелені для краси. Якщо майонезу немає, можна замінити його універсальною заправкою, для якої потрібно змішати: винного оцту – 30 мл, ½ ст. оливкової олії, сіль і перець, роздавлений зубчик часнику.

Спосіб приготування

Яйця відварюємо круто. Картоплю варимо в мундирах до повної готовності. М'ясо нарізаємо великими шматками і теж варимо до готовності. Всі компоненти остуджуємо. Охолоджений картоплю ріжемо на тонкі скибочки. Охолоджене м'ясо ріжемо на дрібні шматочки. Помідори нарізаємо смужками. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки розминаємо, а білки натираємо на тертці.

На дно глибокої салатниці кладемо шар помідорів, потім м'ясо і, нарешті, картопля. Кожен шар трохи солимо і перчимо (якщо є необхідність) і покриваємо майонезом. На верхній шар майонезу насипаємо білок, а поверх нього кришимо жовток. Прикрашаємо салат зеленню.

Рецепт 2: Салат з м'ясом «Загадковий»

Свіжий огірочок і зелене яблуко надають салату з яловичини пікантний смак і створюють інтригу. Нехай гості спробують розгадати секрет інгредієнтів цього салату. У будь-якому випадку господиня, яка створила цей шедевр, заслуговує загальної уваги і похвали.

Інгредієнти

Відварна яловичина – 300 грам, по одному зеленому огірка і свіжому яблуку, твердий сир (150 гр.), 2 відварених яйця 1 цибулина, 1 лимон, пучок кропу і листового салату, сіль, перець і майонез.

Спосіб приготування

Яблуко і яловичину порізати на тонкі смужки, сир та яйця перетерти на тертці, а огірок нарізати соломкою. Подрібнену цибулю злегка збризнути соком лимона. Покришити кріп.

Дно глибокої скляній салатниці вистелити листям салату. Салат формувати з шарів інгредієнтів. Солити і перчити шари за смаком. Шари викладаємо в такій послідовності: яловичина, цибуля, майонез, яблуко, знову майонез, сир з кропом, знову майонез, огірок, майонез, яйця і останній шар майонезу. Зверху салат обов'язково прикрасити.

Рецепт 3: Салат з м'ясом «Східний базар»

Оскільки базар-то східний, свинини тут немає і бути не може, зате є і горіхи, і чорнослив, без яких східного базару не буває. Це ще один з листкових салатів, але... зі своєю родзинкою. Вірніше, з чорносливом. Він володіє насиченим і приємним смаком. Відварну яловичину в рецепті легко замінить індичка, роблячи основу салату дієтичної.

Інгредієнти

200 грам вареної яловичини, 4 яйця, зварених круто, твердий сир (150 гр.), 100 гр. чорносливу, звільненого від кісточок, 3 невеликих огірка (солоних або маринованих), 100 грам зеленого горошку (консервований), 1 цибулина, грам 50-70 горішків кедра (при бажанні), майонез.

Спосіб приготування

Дрібно ріжемо м'ясо, чорнослив огірки і цибуля. Цибуля заливаємо окропом на пару хвилин і потім промиваємо в холодній проточній воді. Він буде смачним і хрустким, але не стане дратувати шлунок. Сир і яйця натираємо на тертці і змішуємо між собою, додавши трохи майонезу. Горішки прожарюємо на сухій сковорідці. Так вони стануть ще смачніше.

Беремо глибоку салатницю і змащуємо зсередини рослинним маслом. Устеляємо посудину харчовою плівкою так, щоб залишилися ще вільні краї. Плівку в салатниці змащуємо майонезом. Викладаємо частину яєчно-сирної суміші, перемішаної з майонезом на дно, устеляємо на цей шар чорносливом. Краї шару засипаємо малою часткою яєчно-сирної суміші. Чорнослив зверху злегка мажемо майонезом. Наступний шар – м'ясо. Краї знову яєчно-сирні. Поверх шару – майонез. Наступний шар – мариновані огірочки. Краєчки знову яєчно-сирні. Майонез. Зеленим горошком засипаємо всю поверхню останнього шару і рівненько змащуємо майонезом. Накриваємо салат краями плівки і ставимо блюдо в холодильник на годину.

Вийнявши з холодильника салат, ми відкриваємо краю плівки, притискаємо до верхньої поверхні салатниці блюдо і швидко перевертаємо салатницю догори дном! Салат виявився викладений гіркою на блюді. Залишилося прикрасити горіхами і зеленню.

Салати з м'ясом - корисні поради досвідчених кулінарів

Салати потрібно прикрашати. Естетична складова в кулінарії грає не останню роль. Все має дати не тільки їстівним, але й красиво.

Для прикраси салату зеленню, досить не кришити цілий пучок, а покласти пару гілочок. Для таких цілей беруть молоді листя або навіть кінчики листя. Помідори для прикраси нарізають на тонкі скибочки, часточки або кружечки. Огірочки можна нарізати кружечками. При цьому шкірку знімати не треба, щоб не порушувати колірну гаму.

Цікаві прикраси виходять з варених яєць, шматочків перцю або вареної моркви. З ріпчастої цибулі роблять красиві лілії.

Майонез може бути різнобарвним. Готова гірчиця зробить його жовтим, червоне вино і сік буряка – вишневим, томат - помаранчевим, а щавлеве пюре – зеленим. Сіточка з майонезу теж є окрасою салату. Її можна зробити з допомогою кулінарного шприца або пергаментного паперу, якщо згорнути її кульком і зрізати кінчик.

Акуратно нарізати твердий сир можна, нагрів ніж у гарячій воді. Охолоджений в морозильнику ніж допоможе красиво розділити на порції готовий листковий салат.





Яндекс.Метрика