Кефірна дієта - п'ять видів + розвантажувальні кефірні дні

Про користь кефіру відомо всім. Цей кисломолочний продукт ми звикли розглядати не тільки як їжу, але і як відмінне лікувально-профілактичний засіб, яке показано при проблемах з шлунково-кишковим трактом. Однак, в дієтології кефір також вважається відмінним засобом для зниження ваги. Кефірна дієта визнана однією з найефективніших серед усіх численних систем живлення, спрямованих на схуднення. Існують різні варіанти кефірної дієти.

Кефірна дієта інституту харчування

Цю кефірну дієту можуть спробувати люди, які не схильні до ризикованих експериментів зі своїм здоров'ям і вважають за краще довіряти перевіреним методиками. Вона розрахована на 21 день і обіцяє втрати ваги від 8 до 10 кг. Схуднення відбувається за рахунок зниження калорійності раціону до 1800-1200 ккал шляхом виключення або максимально можливого зменшення їжі кількості легкозасвоюваних вуглеводів, якими багаті на цукор, хлібобулочні вироби, картопля. Також дієтою передбачено зниження загальної кількості жирів, причому не менше половини з них повинні бути рослинними. Слід вживати нежирні м'ясо, рибу, молоко і молочні продукти. Не обмежується вживання овочів і фруктів з низьким вмістом крохмалю (салату, редиски, огірків, помідорів, зелені, ягід). Кількість рідини, яку дозволяється вживати, становить не більше 1, 5 л (включаючи 1 л кефіру, який зрідка можуть замінювати інші молочнокислі напої), решта 0, 5 л - вода і рідину, яка міститься в продуктах. Також слід знизити споживання солі до 5 г в день. Обов'язкова умова дієти - дробове харчування (не менше 5 разів на день в один і той же час).

Восьмиденна кефірна дієта

Ця кефірна дієта є дуже жорсткою, так як при її дотриманні організм людини втрачає великої кількості необхідних продуктів, що негативно позначається на його функціонуванні. Тому, перш ніж приступати до неї, слід отримати схвалення свого лікаря, а людям з якими-небудь хронічними захворюваннями (особливо шлунково-кишкового тракту) краще взагалі не ризикувати.

Продукти, які складають щоденний раціон при такій дієті, слід ділити на 3-4 прийоми. Міняти їх склад не можна. Цукор і сіль заборонені, а ось вживання води не обмежується. В 1-5 дні слід випивати по 0, 5 л кефіру, а також: в перший день - 3-4 варених картоплини; на другий день - 0, 5 кг сухофруктів; в третій день - 0, 5 кг сиру; у четвертий день - 0, 5 кг сметани; у п'ятий день - 0, 3 кг відвареної курятини; у шостий день - 2 кг фруктів. У сьомий день можна випити до 3 літрів кефіру, протягом восьмого дня можна вживати тільки мінеральну воду (кількість не обмежується).

У свій час ця дієта справила фурор завдяки відомої співачки Лариси Доліної, яка з її допомогою дивним чином перетворилася на витончену красуню. Звичайно, дієта дозволяє дуже ефективно скидати вагу (від 3 до 7 кг за тиждень). Однак, підкреслимо ще раз, вона дуже не збалансовані за своїм складом і є сильним стресом для організму.

"Смугаста" кефірна дієта

Для тих людей, у яких не вистачає сили волі за кілька днів обмежувати себе в їжі, найкраще спробувати скористатися саме цією дієтою. Вона ґрунтується на чергуванні таких днів: кефірного дня, коли можна в будь-якій кількості пити кефір 1%-ї жирності, і дня без обмежень. При такій дієті втрата ваги визначається особливостями організму.

Кефірно-фруктова дієта

Ця кефірна дієта розрахована на 3 дні, кожен з яких слід випивати від 1, 5 до 2 літрів знежиреного кефіру і є стільки фруктів і овочів, щоб не відчувати голоду. Такий раціон підходить як для триденної дієти, яка дозволяє втратити до 2-3 кг зайвої ваги, так і для розвантажувальних днів.

Розвантажувальна кефірна дієта

Не завжди дієти бувають спрямовані на схуднення. Іноді вони є засобом профілактики набору зайвих кілограмів. Наприклад, після рясних святкових застіль дуже багато людей помічають підвищення апетиту, зростає небезпека перебудови організму в сторону прийому і переробки підвищеної кількості їжі. Щоб цього не сталося, потрібно вміти змусити себе переламати ситуацію і посидіти кілька днів на легкій розвантажувальної дієті, при якій раціон буде виглядати наступним чином:

перший сніданок складається з 200 гр. кефіру і шматочки підсушеного хліба;
на другий сніданок можна з'їсти 2 яблука, 200 гр. кефіру;
обідати слід салатом з овочів, вінегретом або квашеною капустою (150 гр.);
на полуденок дозволяється випити 200 гр. кефіру;
повечеряти можна шматком сиру (100 гр.) і парою яблук;
перед сном слід випити 200 гр. кефіру або молока.

Є інший варіант розвантажувального кефірної дієти:

перший сніданок складається з 200 гр. кефіру;
на другий сніданок можна випити 200 гр. соку;
пообідати можна шматком вареної риби (100 гр.);
на полуденок слід їсти фрукти (переважно яблука);
повечеряти можна морквяної запіканкою (100 гр.) і шматком хліба;
перед сном слід випити 200 гр. кефіру.

Кефірні розвантажувальні дні

Для чого потрібні такі дні? Справа в тому, що кефіру властиво значно стимулювати обмін речовин. Це сприяє підвищенню витрат енергії організмом і, відповідно, схудненню. За один "кефірний" день за 5-6 прийомів випивається 1, 5 л знежиреного кефіру. Можна влаштувати кефірно-сирний розвантажувальний день, який необхідно також за 5-6 прийомів з'їсти 250-300 гр. нежирного сиру і випити 0, 75 л кефіру.

Дієта Олени Малишевої

Олена Малишева є для багатьох росіян визнаним авторитетом у сфері медицини. Її думку довіряють, до її порад прислухаються. Тому дієта, яку запропонувала Малишева, дуже швидко стала популярною. По суті, її можна назвати не дієтою, а цілою системою, способом життя, який при систематичному проходженні йому дуже швидко призводить до втрати зайвих кілограмів.

В основі дієти Малишевої лежить мінімізація кількості споживання продуктів, які містять жири (особливо тварини) і поварену сіль. Також рекомендується виключити з раціону борошняні вироби, картопля, солодку випічку, чистий цукор, рис, морква, буряк і будь-які алкогольні напої.

Крім того, для успішного схуднення за даною методикою Олена Малишева радить дотримуватися деякі принципи харчування, які ми пропонуємо вашій увазі.

Принципи дієти Малишевої

1. Щоб схуднути, не можна голодувати.

Коли людина починає відмовляти своєму організму в необхідній йому кількості їжі, той у відповідь починає вести запас калорій при будь-яких можливих обставин. Тому багато послідовники різних дієт і любителі розвантажувальних днів знають, що схуднути набагато простіше, ніж не набрати його заново.

Тобто, поки людина буде голодувати, вага буде знижуватися. Але при виході з дієти організм відразу ж почне вести запас жиру, навчений досвідом недавнього голодування, і всі втрачені кілограми повернуться.

2. Їсти потрібно часто, але невеликими порціями.

Олена Малишева пропонує приймати їжу 5 разів у день, з яких 3 є головними, і 2 - додатковими.

Сніданок слід планувати на вісім годин ранку. Він повинен складатися з вівсянки, залитої окропом, тому що саме в такому вигляді вівсянка забезпечує виведення з організму холестерину. Можна доповнити сніданок кисляком або знежиреним йогуртом.

Наступний прийом їжі повинен відбуватися в полудень, і це повинна бути білкова їжа: куряче м'ясо, риба і яйця. Потрібно постаратися звести вживання солі до мінімуму.

Вечеря повинна бути не пізніше 19 годин, і він повинен складатися з салатів з нежирним кефіром і вареного яйця (за бажанням).

У додаткові прийоми їжа може включати 2 мандарина або яблука, або, при необхідності - інші фрукти.

Щоб забезпечити різноманітність раціону, не забороняється їсти і інші продукти, але їх калорійність не повинна перевищувати встановлену дієтою. Для зручності складання меню і виключення помилок можна використовувати таблиці складу продуктів і аналізатор рецептів.

Ефект від дієти буде досить відчутним, якщо точно слідувати всім її рекомендацій у тому числі додатковим викладених нижче.

Додаткові рекомендації дієти Малишевої

1. Вести облік калорій.

Щоденна потреба середньостатистичного людини в калоріях становить 1 200 ккал. Не нехтуючи цим обмеженням, можна досить швидко позбутися від зайвих кілограмів. При активному способі життя норма калорійності раціону збільшується. Крім фізичної активності, при підрахунку необхідної кількості калорій потрібно враховувати свою вагу, вік, стать. В ідеалі, цей підрахунок повинен робити ваш тренер або лікар-дієтолог. Якщо такої можливості немає, можна скористатися калькулятором добової потреби організму - спеціальною програмою, яка на підставі введених даних видасть оптимальний варіант для вашого випадку.

2. Спілкуватися зі своїм тілом під час прийому їжі.

Спробуйте донести до свого організму, що ви дбаєте про нього, кажучи йому про це під час прийняття їжі. Це значно підвищить засвоюваність продуктів, а, значить, і ефективність дієти. Хочемо ми цього чи ні, але психологічний фактор відіграє величезну роль у будь-якій справі, яким би ми не займалися. Напевно, вам доводилося помічати, що їжа, приготовлена з любов'ю, завжди має прекрасний смак, навіть якщо вона дуже проста. Це стосується і споживання їжі. Усвідомлене поглинання їжі, що супроводжується позитивними установками, є безперечною запорукою гарного самопочуття та енергії, а не відкладення жирових запасів.

3. Прийняти дану дієту як спосіб життя.

Якщо дотримуватися дієти Олени Малишевої від 4 до 8 тижнів, то можна нормалізувати свою вагу. А якщо харчуватися таким чином довше або зробити цю дієту стилем життя, то можна не тільки схуднути, але і значно поліпшити своє самопочуття. Звичайно, після схуднення можна трохи урізноманітнити меню або повернутися до свого колишнього раціону, повертаючись до дієти у разі необхідності. У такому разі знову необхідно відмовитися від солодкого, тваринних і рослинних жирів, борошняних виробів, рису, картоплі, моркви, буряка та спиртних напоїв.

До недоліків дієти Малишевої можна віднести тривалість (для стійкого ефекту її слід дотримуватися 2-3 місяці). Проте, без сумніву, її плюси є більш значними. Головні з них - це м'який вплив на організм худне людини, поліпшення його самопочуття і тривалий ефект (до 2 років).

Для того, щоб харчуватися смачно і при цьому дотримуватися рекомендації Олени Малишевої, існує величезна кількість рецептів. Ось деякі з них.

Приклади рецепти при дієті Малишевої

Томатний суп

Інгредієнти:

1. бульйон м'ясний - 1 л,
2. оливкова олія - 80 гр.,
3. гречана крупа - 150 гр.,
4. помідори - 5-6 шт.,
5. 1 солодкий перець,
6. цибуля ріпчаста - 1 шт.,
7. зелень
8. сметана.

Спосіб приготування:

1. Обсмажуємо дрібно порізану цибулю на половині оливкової олії.
2. Запікаємо помідори у жаровій шафі і, знявши з них шкірку, розминаємо м'якоть і відправляємо її до рису з цибулею.
4. Додаємо до них бульйон, гречку, сіль за смаком і варимо близько 15-20 хвилин на слабкому вогні.
5. Чистимо і нарізаємо соломкою перець і обсмажуємо його на останньому оливковій олії.
6. Розлив томатний суп по тарілках, додаємо ложку сметани, викладаємо обсмажений перець і посипаємо зеленню петрушки.

Биточки курячі

Інгредієнти:

1. куряче філе - 500 гр.,
2. молоко або вершки - 100 гр.,
3. батон - 50 гр.,
4. рослинна олія - 40 гр.,
5. чорний мелений перець, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Білий хліб або батон занурюємо в тепле молоко і віджимаємо.
2. Промиваємо куряче філе і прокручуємо його на м'ясорубці разом з батоном.
3. В отриманий фарш вливаємо молоко при постійному помішуванні, солимо і перчимо.
4. Мокрими руками формуем невеликі биточки і обсмажуємо їх на рослинному маслі.

Яблука з начинкою

Інгредієнти:

1. яблука - 6 шт.,
2. сир - 300 гр.,
3. родзинки - 100 гр.

Спосіб приготування:

1. Обережно вичищаємо з яблук середину
2. Сир змішуємо з дуже невеликою кількістю цукру і родзинками.
3. Заповнюємо цією сумішшю середину яблук.
4. Запікаємо яблука з начинкою в духовці, поки вони не підрум'яняться.





Яндекс.Метрика