Як зберегти здоров'я при сидячій роботі

Не секрет, що багато сидіти зовсім не корисно для здоров'я. Але офісним працівникам доводиться змиритися з цим фактом, просиджуючи своє здоров'я на робочому місці. Саме для них написана наша стаття, в якій представлені кілька методів боротьби з сидячим способом життя, застосовувати які можна не відходячи від робочого місця.

Купіть крокомір. Якщо денна норма в 10 000 кроків не виконана, в перервах на роботі не сидите на місці, рухайтеся, гуляйте. Необхідно вставати зі стільця кожну вільну хвилину, щоб наблизити кількість пройдених кроків до норми.

Нехай ваш час контролює будильник. Не варто піддаватися несвідомої напівдрімоті. По сигналу будильника щогодини відривайтеся від роботи, вставайте, потягуйтеся і розминайте м'язи.

Не користуйтеся офісним кулером. Безсумнівно, це дуже зручно. Але завдяки цьому нехитрому винаходу можна забарикадувати себе в офісному кріслі на весь робочий день. Щоб не стати «офісним планктоном», втамовувати спрагу слід водою з магазину через дорогу. Такі незначні виходи з офісу допоможуть залишатися в гарній формі.

Обідайте в кафе або їдальні. Прогулявшись до громадського харчування, можна подихати свіжим повітрям і розім'ятися. Якщо дозволяє погода, зберіться на пікнік з колегами. Це корисно для відносин у колективі і вашого здоров'я.

Перетворіть робочі зустрічі прогулянки. Неспішну розмову не буде важким або натягнутим, а рух подарує гостроту думки і дозволить розім'ятися в робочий день.

Якої ходіть під час телефонних переговорів – це найкращий засіб розім'ятися, не відходячи від робочого місця. Розмовляючи, ходіть по офісу, коридору або вийти на вулицю. Співрозмовник не помітить різниці, а користь від прогулянки ви відчуєте відразу.

Несподіваний спосіб – не рухатися самим, а, скажімо, рухати меблі. Слід поставити мету: кілька разів за день змінити сидяче положення на стояче, регулюючи висоту столу. І киньте звичку кататися по офісу на кріслі.

При можливості спілкуйтеся з колегами особисто. По-перше, це відмінна можливість уникнути непорозумінь і курйозних ситуацій. По-друге, прогулявшись до сусідньої кімнати, ви не будете засиджуватися на одному місці. Це набагато ефективніше електронних повідомлень або телефонних дзвінків. Крім того такий спосіб може допомогти урізноманітнити ваш день, змінити обстановку і, звичайно, позитивно відіб'ється на здоров'ї.

Якщо у вашому офісі є спорт зал, обов'язково відвідуйте його. Приділяючи тренувань хоча б 25 хвилин в день, ви отримаєте заряд бадьорості і сил. Менш ніж за півгодини можна походити на біговій доріжці, зробити підтягування або покачати прес.

Ці способи прості і зрозумілі, але, тим не менш, дуже ефективні. Вони дозволять поліпшити настрій, здоров'я і фігуру без шкоди для робочого процесу.

Як харчуватися при грипі

Кожна людина за своє життя неодноразово випробував на собі всі «принади» грипу. І кожен боровся з ними по-своєму: хтось шукав допомоги у лікарів, хтось лікувався своїми методами. Але завдання у хворих завжди одна – це як можна швидше відновити своє здоров'я.

Захворюваність на грип, як правило, зростає з приходом холодів. Симптоми грипу загальновідомі – це нездужання, підвищена температура тіла, озноб, відчуття ломоти. Всі ці симптоми з'являються на тлі ослабленого імунітету. Дуже часто грип дає ускладнення на нирки, серце, легені. Тому завдання, що стоїть перед лікарем і перед хворим, – це якомога швидше усунути симптоми грипу та запобігти ускладненням.

Важливу роль в процесі лікування і одужання, крім медикаментів, відіграє харчування хворого. У хворої людини, як правило, апетит знижений або відсутній зовсім. Тому починати шлях до одужання необхідно з водного режиму.

Питво для хворого – це, в першу чергу, зняття інтоксикації організму на вірусну інфекцію. В якості пиття можна приймати неміцний чай з додаванням скибочки лимона. Лимон містить велику кількість вітаміну С, що сприяє підвищенню життєвих сил організму. Також в чай замість цукру додається мед. Такий напій знижує температуру і покращує стан хворого. Приймати пиття необхідно до п'яти склянок на добу. Крім чаю ще використовуються різні настої. Добре знімають інтоксикацію настій з сухих суцвіть липи, ягід малини, чай з плодів чорної смородини з ложкою меду.

Для боротьби з інфекцією хворому необхідні сили і енергія. Які ж продукти показані при захворюванні на грип? Вони повинні бути легкими, ніжними, легко засвоєними. З перших блюд рекомендується курячий бульйон, супи на овочевому відварі. Вони не тільки добре засвоюються організмом, але є ще і додаткової рідиною.

Основним раціоном хворого повинна бути їжа, багата білком. Це другі страви з риби або нежирного м'яса. На гарнір бажана гречка, так як вона багата вітамінами і мікроелементами, які допомагають організму справитися з інфекцією. Краще підійде морська риба, так як вона багата вітамінами, жирними кислотами. А з м'яса перевага віддається курки, індички або пісної баранини. Риба готується на пару, а м'ясо відварюється. Така кулінарна обробка білкових продуктів потрібна хворому, щоб організм легше впорався з переварюванням.

Необхідно також додавання в меню хворого різних каш, зварених на воді і з подальшим додаванням молока. Кисломолочні продукти теж вітаються. Це нежирний сир, йогурт, кефір та ряжанка.

У хворого на грип обов'язково повинен бути режим харчування. Приймати їжу необхідно дрібно, невеликими порціями. Але все буде залежати від стану людини. Якщо апетиту не буде зовсім, то можна обмежитися на початку захворювання тільки вживанням рідини. При поліпшенні стану хворого і появі апетиту необхідно розширювати раціон, вводячи різні страви, як перші, так і другі. Також необхідно не забувати про додавання в меню фруктів.

Послідовний і певний підхід в харчуванні хворого на грип, прискорить процес одужання і скоротить перебування хворого в ліжку.

Лікарі застерігають жінок народжувати від красивих чоловіків

Вчені виступили з цікавою заявою: на їхню думку, у красивих чоловіків значно знижена якість сперми. Справа в тому, що підвищений рівень чоловічого статевого гормону тестостерону, який прийнято пов'язувати з привабливістю і мужністю, може нашкодити виробленню сперми.

Існує альтернативна думка: замість зниженою репродуктивної функції, природа наділила того чи іншого чоловіка зовнішньою красою, щоб він виглядав привабливим в очах жінок. Проведений експеримент показав: чоловіки, на відміну від жінок, оцінюють фото незнайомців як більш привабливі. Як вважають психологи, представники сильної статі суттєво переоцінюють вплив привабливості своєї зовнішності на жінок.

Також було доведено, що люди, що володіють гарною зовнішністю, значно рідше хворіють. Зокрема, йдеться про те, що красені менше схильні хворіти астму, гіпертонією і цукровим діабетом. Але в той же час сильніше, ніж їх менш привабливі одноплемінники, схильні до різних психічних розладів, таких, наприклад, як депресія.

Рис - відмінний засіб від безсоння

Серія досліджень довела, що вживання звичайного рису може виявитися дуже ефективним засобом від безсоння. В експериментальну групу ввійшли більше двох тисяч чоловік. Добровольців просили перед сном з'їдати невелику порцію вареного рису. У підсумку, учасники дослідження заявили, що засипання проходило легше і швидше, а сам сон був досить міцним. Цікаво, але макарони і хліб подібного результату не викликали.

Зерна рису містять велику кількість вуглеводів, а також сприяють виробленню серотоніну – гормону радості і сну.

Жіночі запальні захворювання - зволікати не можна!
Дискомфорт в інтимній сфері – не найприємніша тема для жінки. Але все ж краще знати, які існують небезпеки. Це дозволить уникнути неприємних наслідків, і на довгі роки зберегти своє жіноче здоров'я, можливість отримувати задоволення від близькості з коханою і щастя материнства.

Сексуальні контакти заподіюють біль? З'явилося почервоніння або невеликий набряк в зоні бікіні, виник свербіж або змінився колір, запах виділень з піхви? Кожне з перерахованих проявів може бути симптомом запального захворювання. Визначити так це чи ні, яка справжня причина змін, зможе гінеколог, провівши необхідні обстеження. І чим раніше Ви звернетеся до лікаря, тим легше пройде лікування.

Запальні захворювання піхви, матки, фаллопієвих труб, яєчників є широко поширеними, не менше 60% звернень жінок до гінеколога пов'язані саме з ними. Причому кількість жінок, які страждають від запалень органів малого тазу, насправді, ще більше. Оскільки в ряді випадків захворювання протікає в стертій прихованій формі, ніяк не даючи про себе знати. Якщо ж запалення не лікувати, то вона може призвести до розвитку важких ускладнень, в тому числі і таких, як позаматкова вагітність або безпліддя. Тому так важливо регулярно відвідувати лікаря-гінеколога і проходити обстеження.

Доцільно звертатися у клініку, в якій є своя сучасна лабораторія. Це дозволить заощадити час обстеження і гарантує якісний результат. Так, у медичному центрі ВІН КЛІНІК є відділення гінекології, оснащене передовим діагностичним устаткуванням, і власна клінічна лабораторія, яка має міжнародний сертифікат відповідності якості.

Жіночі запальні захворювання дуже різноманітні:

  • дисбактеріоз піхви (або бактеріальний вагіноз, або гарднерельоз);
  • вагініт;
  • кандидоз (молочниця);
  • хламідіоз;
  • трихомоноз (трихомоніаз);
  • кольпіт;
  • вульвіт;
  • цервіцит;
  • бартолініт;
  • ендоцервіцит.

Причини розвитку запальних захворювань у жінок так само досить різноманітні. Однією з найбільш частих є статева інфекція, зараження якої може статися під час незахищеного сексуального контакту або (у разі тріхомоноза) побутовим способом - через вологе рушник, мочалку, одяг.

Запалення може стати наслідком тривалого безконтрольного прийому антибіотиків. Дані препарати вбивають не тільки шкідливі, але і корисні мікроорганізми, складові мікрофлору слизової, зокрема, лактобактерії, що виробляють молочну кислоту, яка утворює захисну кисле середовище. Запальне захворювання може розвинутися і на тлі загального ослаблення імунітету жінки або поганий екологічної обстановки.

Обов'язково слід пройти обстеження у гінеколога в наступних випадках:

  • після незахищеного статевого контакту з партнером, в якому ви не впевнені;
  • пройденого курсу антибіотиків;
  • у разі переохолодження організму;
  • після недавнього переривання вагітності (викидень, аборт);
  • під час вагітності та у післяпологовий період;
  • у пременопаузу і менопаузу.

У вересні 2014 року в ВІН КЛІНІК проходить унікальна акція «Збережемо здоров'я жінки! » Всього за 1 999 рублів Ви можете пройти комплексне обстеження, яке включає: консультацію лікаря-гінеколога і мамолога, УЗД органів малого тазу, дослідження мазка на флору.

Уважне і турботливе ставлення до себе, своєчасне звернення до лікаря допоможе уникнути хворобливих станів і зберегти жіноче здоров'я надовго!





Яндекс.Метрика